Minatorët e Bitcoin bien në radarët e kompanisë së dytë më të madhe elektrike në SHBA

Duke Energy, ofruesi i dytë më i madh i energjisë elektrike në Shtetet e Bashkuara, thuhet se po shqyrton prodhuesit e Bitcoin. Sipas raporteve, kompania synon të përfshijë minatorët e Bitcoin në qasjen e saj të përgjigjes së kërkesës.

Analisti i Tarifave dhe Strategjisë Rregullatore, Justin Orkney e zbuloi këtë në një episod të podcast-it "Bitcoin, Energjia dhe Mjedisi" të Troy Cross. Orkney tha se kompania po kryen kërkime të vazhdueshme ndaj prodhimit të Bitcoin. Përpara se kompania të zbatojë funksionin e prodhimit të Bitcoin për konsumatorët e saj, ai deklaroi se iniciativat janë pjesë e përcaktimit se si t'i detyrojnë minatorët të fillojnë të operojnë në rrjet.

Duke Energy është një korporatë amerikane për energjinë elektrike dhe gazin natyror me seli në Charlotte, Karolina e Veriut.

Duke Energy promovon minatorët e Bitcoin

Në Shtetet e Bashkuara, Duke Energy posedon 58,200 megavat të cilat i transmeton në 7.2 milionë shtëpi. Firma e shërbimeve elektrike punëson 29,000 persona.
Orkney deklaroi në podcast se Duke Energy do të kombinojë burime të tjera të energjisë në rrjet dhe do ta testojë atë me nivele të ndryshme të minatorëve të Bitcoin përpara se të paraqesë një draft përfundimtar mbi fermat e prodhimit të Btcoin.
Duke ka përgatitur një letër për t’iu përgjigjur kërkesës, duke u fokusuar fillimisht në kriptomonedhën më të mirë në botë, Bitcoin, dhe tashmë ka ofruar një zgjidhje bazë për minatorët e shumtë të saj.

Sipas të dhënave të fundit nga Indeksi i Konsumit të Energjisë Elektrike të Cambridge, Shtetet e Bashkuara janë shtëpia e më shumë se 35 për qind e minatorëve të Bitcoin në mbarë botën.
Të dhënat tregojnë se SHBA-ja ka tejkaluar Kinën dhe Kazakistanin për t'u bërë lider global në prodhimin e Bitcoin.

Teksasi mirëpret Minatorët e kriptomonedhave

Shtete të ndryshme të SHBA-së aktualisht po shqyrtojnë përgjigjen e kërkesës si një mjet për të rritur furnizimin me energji elektrike dhe për të eliminuar ndërprerjet e saj. Për shembull, Greg Abbott, guvernatori i Teksasit, mirëpriti në shtetin Lone Star minatorët e kriptomonedhave nga pjesë të ndryshme të globit.

Abbott vuri në dukje se minatorët e kriptove mund të forcojnë rrjetin elektrik përmes sistemeve efikase të përgjigjes së kërkesës.
Teksasi konsumon dhe gjeneron më shumë energji elektrike në SHBA, dhe ka tarifat më të lira të saj, si dhe legjislacion miqësor ndaj kriptomonedhave. Sipas “Vlerësimit të Ndikimit në Mjedis” (EIA), Teksasi gjeneroi rreth një të tretën e energjisë përmes erës në vend në vitin 2020.

Qeveritë po njohin rëndësinë e kriptove

Minatorët e Bitcoin kanë hasur kundërshtime nga sektorë të caktuar për shkak të konsumit të tepruar të energjisë elektrike dhe ndikimit mjedisor.
Programet e përgjigjes ndaj kërkesës shihen si pjesë e zgjidhjes për të lehtësuar tendosjen në rrjetin aktual elektrik pasi qeveritë kanë filluar të njohin rëndësinë e kriptomonedhave ndërsa popullariteti i tyre rritet.
Shumë vende po zbatojnë gjithashtu zgjidhje miqësore me mjedisin për të mbështetur industrinë e kriptomonedhave dhe për të pakësuar efektet e saj negative.

crypto mining.png

Related Posts

SEC padit Binance se ka keqpërdorur fondet e klientëve

Komisioni i Shkëmbimeve dhe Letrave me Vlerë (SEC) paditi të hënën Binance, bursën më të madhe të kriptomonedhave në botë, duke pretenduar se kompania ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk përballet me akuza të reja për tregtimin e Dogecoin. Coinbase thotë se AI mund të përfitojë nga kriptomonedhat, ndërsa një portofol ...

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...