Bashkëthemeluesi i Terra, Do Kwon përballet me urdhër arresti në Korenë e Jugut

Një gjykatë në Korenë e Jugut lëshoi ​​një urdhër arresti për Do Kwon, themeluesin e ekosistemit të kriptomonedhës Terraform Labs, rënia e të cilit në fillim të këtij viti shkaktoi një shkatërrim global të kriptomonedhave.

Gjykata në Seul lëshoi ​​një urdhër për Do Kwon dhe pesë të tjerë mbi akuzat që përfshijnë shkelje të ligjit kombëtar të tregjeve të kapitalit, sipas një mesazhi me tekst nga zyra e prokurorit.
Të gjashtë personat ndodhen në Singapor, tha zyra e prokurorit. Do Kwon nuk iu përgjigj menjëherë një emaili që kërkonte koment.

Rënia e platformës Terra në Maj përfshinte rënien e monedhës së qëndrueshme TerraUSD, duke tronditur besimin në sektorin e aseteve dixhitale, i cili ende nuk ka rikuperuar shumë nga humbjet.

Ndjekësit e Do Kwon i referoheshin vetes si "Lunatics" në lidhje me monedhën Luna, një tjetër token që ishte pjesë e ekosistemit që ai ndihmoi për të krijuar. Ai e gjeti veten në qendër të një prej kolapseve më të mëdha të kriptomonedhave kur TerraUSD, e njohur gjithashtu si UST, humbi lidhjen në raport me dollarin dhe rrëzoi ekosistemin që ai kishte ndërtuar.

Rënia e Terra-s nxiti hapjen e hetimeve në Korenë e Jugut dhe SHBA, si dhe rinovimin e rishikimit rregullator të monedhave të qëndrueshme, të cilat janë tokena dixhital që janë të lidhura drejtpërdrejt me dollarin. Monedhat e qëndrueshme (stablecoins) janë një mjet popullor për investitorët që kërkojnë të lënë paratë e gatshme larg monedhave më të paqëndrueshme dhe ato e bëjnë më të lehtë lëvizjen e fondeve në bursat e kriptomonedhave.

Në korrik, prokurorët bastisën shtëpinë e bashkëthemeluesit të Terraform Labs, Daniel Shin, ndërsa hetimi mbi akuzat për aktivitet të paligjshëm pas rënies së TerraUSD u thellua.

Kwon ka thënë se ka një plan bashkëpunimi kur të vijë koha. Në një intervistë me startupin e mediave Coinage, në të cilën tregoi edhe mundësinë për arrest me burg, Kwon tha: "Jeta është e gjatë".

dokwon.jpg

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Çmimet e tokenave të lidhur me AI u rritën. Rrjeti i Bitcoin-it po mbingarkohet. Binance lançon shërbimin e huasë së NFT-ve ndërsa Hong Kongu jep ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e ...