Çfarë do ti duhej Bitcoin-it që të arrijë adoptim masiv?

Gjatë viteve të fundit, Bitcoin-i është bërë një aset i cili ka fituar në mënyrë të qëndrueshme vëmendjen e njerëzve jo vetëm në tregjet financiare, por edhe në adoptim të përgjithshëm. Edhe pse më shumë njerëz zotërojnë Bitcoin (BTC), ai nuk ka arritur ende tek të gjithë.

Për të arritur në nivelin e adoptimit masiv që të gjithë presim me padurim, ka faktorë specifikë që duhet të merren parasysh.

Adoptimi i Bitcoin në 2022

Në ditët e sotme, më shumë njerëz po fillojnë të tregtojnë këtë lloj të re paraje.

Në vitet e tij të hershme, Bitcoin nuk u prit mirë nga industri dhe juridiksione të ndryshme, disa ishin të hapur ndaj idesë, por të tjerë e panë të vështirë për ta kuptuar dhe konsideruar si një aset për përdorim afatgjatë. Tani që ka kaluar më shumë se një dekadë shumë njerëz po shohin potencialin e tij të vërtetë.

Sipas një raporti të tregut në janar 2022, numri i zotëruesve të kriptomonedhave është vendosur të arrijë në një miliard deri në fund të vitit. Blockware Solutions, një ofrues i infrastrukturës për teknologjitë Blockchain, gjithashtu bëri një raport dhe vlerësoi se në vitin 2030, 10% e popullsisë globale do të përdorë Bitcoin.

Një faktor tjetër për adoptimin masiv të Bitcoin është pranimi i tij si mjet ligjor, siç e kemi parë në El Salvador. Vendet po e shikojnë Bitcoin më nga afër se kurrë më parë si një mjet më efikas për dërgimin e parave dhe një mjet për ruajtjen e pasurisë.

Por pavarësisht se më shumë biznese dhe institucione kanë filluar të pranojnë Bitcoin, shtrirja e tij ende nuk është zgjeruar në adoptimin global. Le të hedhim një vështrim në disa faktorë prapa kësaj, duke filluar me Kurbën e Adoptimit të Bitcoin.

Çfarë është “Kurba e Adoptimit” të Bitcoin?

Për të krijuar një ide më të mirë se sa Bitcoin po adoptohet globalisht, njerëzit përdorin mjete si kurbat e adoptimit. Çdo teknologji dhe kategori produkti në zhvillim ka një kurbë adoptimi, e cila është shkalla kumulative që një popullatë e miraton atë produkt, teknologji ose shërbim me kalimin e kohës.

Në çdo kurbë adoptimi, ekzistojnë pesë faza: Inovatorët, Adoptuesit e Hershëm, Shumica e Hershme, Shumica e Vonë dhe Të Fundit.

scurve.png

Shumë analistë tani besojnë se ne jemi ende në gjysmën e dytë të fazës së Adoptuesve të Hershëm, kështu që ka ende rrugë për të bërë përpara adoptimit global.

Faktorët kryesorë për adoptimin masiv të Bitcoin-it

Siç është përmendur më parë, ka shumë njerëz që zotërojnë kriptomonedha si Bitcoin. Megjithatë, për të arritur atje ku duam në kurbën e adoptimit, ka disa faktorë shtytës që duhen marrë parasysh.

Shqetësimet ligjore dhe rregullatore
Për shkak të veçorive të tij unike, Bitcoin ka potencialin për të arritur kudo. Megjithatë, ky potencial është ende duke u bllokuar në disa fusha për shkak të çështjeve ligjore dhe rregullatore që ndryshojnë në varësi të juridiksionit.

Bitcoin është i decentralizuar në natyrë, por vendet dhe bankat e tyre qendrore kanë ende autoritetin mbi legalizimin e tij deri më sot. Shumë vende miqësore ndaj Bitcoin e kanë pranuar atë si Gjeorgjia, Kanadaja, Norvegjia dhe Zvicra kështu që ka ende shpresë që të tjerët të ndryshojnë mendje.

Vlera utilitare
Meqenëse Bitcoin nuk është miratuar ende globalisht, shumë njerëz nuk e kanë parë atë të jetë thjesht një mjet investimi.
Kryerja e pagesave, transferimi i parave dhe ruajtja e pasurisë janë disa nga përdorimet më të njohura të Bitcoin. Megjithatë, jo të gjithë i kanë kapur këto raste të përdorimit real, kështu që sa më shpejt që njerëzit të mësojnë rreth tyre, aq më shpejt do të arrihet adoptimi global.

Kapaciteti teknologjik
Bitcoin-i është monedha e parë dixhitale që funksionon përmes teknologjisë. Procesi i prodhimit të tij, kërkon pajisje me fuqi të lartë, një lidhje të qëndrueshme interneti dhe hapësirë ​​dixhitale të ruajtjes.

Blerja, mbajtja dhe shpenzimi i Bitcoin kërkon një smartphone ose kompjuter personal që ka një lidhje të qëndrueshme interneti. Megjithëse shumica e njerëzve tani kanë akses në pajisjet dixhitale, të kesh një lidhje të mirë është një çështje tjetër. Jo të gjitha pjesët e botës kanë lidhje të qëndrueshme në internet pasi disa vende merren me kostot dhe lidhjen jo të besueshme dhe kjo mund të jetë një pengesë për adoptimin masiv të Bitcoin.

Ndërgjegjësimi për Bitcoin-in
Njohja e Bitcoin-it ka arritur nivelet më të larta të të gjitha kohërave në vitet e fundit, është e sigurt të thuhet se njerëzit janë të vetëdijshëm për të tani më shumë se kurrë. Që Bitcoin të ketë vërtetë një ndikim në botë, hapi tjetër do të ishte edukimi i njerëzve se si funksionon. Sa më shumë të shohin përtej çmimeve të Bitcoin-it, aq më shumë do të shohin potencialin e tij të vërtetë.

Cilët do të jenë hapat e ardhshëm të adoptimit të Bitcoin-it?

Tani për tani, duket se adoptimi global mund të jetë shumë larg pasi jemi ende në fazat e tij të hershme. Megjithatë, ndërsa Bitcoin maturohet dhe njerëzit shohin përtej qëllimeve investuese, adoptimi bëhet çështje e kohës.

Kryesorja që të gjithë mund të bëjnë për ta çuar më tej këtë është të edukojnë njerëzit që duan të mësojnë më shumë rreth tij dhe t'u shpjegojnë atyre se Bitcoin nuk është më thjesht një mjet investimi, por një monedhë e vërtetë që e kthen fuqinë përsëri në duart e njerëzit.

btxadoption.jpg

Related Posts

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Miratohen aplikimet për Bitcoin ETF, por ky miratim nisi më pare me një lajm të rremë. Një përditësim i ri po diskutohet për Ethereum, ndërsa SEC ka...

Bitcoin ETF miratohet zyrtarisht nga SEC

Komisioni i Shkëmbimit dhe Letrave me Vlerë i SHBA-së ka miratuar zyrtarisht fondet e para të tregtueshme të rregulluara në Shtetet e Bashkuara të...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk shkakton polemika si pasojë të një citimi të gabuar gjatë prezantimit të BitKey të Dorsey. Coinbase ju lejon të dërgoni para përmes mediave...