Gjyqtari federal urdhëron SEC të kthejë dokumentet e Hinman në çështjen ndaj Ripple

Një gjyqtar i Gjykatës Federale ka urdhëruar SEC të dorëzojë Dokumentet Hinman në çështjen ndaj Ripple. KSHZ më parë e kundërshtoi urdhrin në korrik, por tani duhet të respektojë urdhrat e gjykatës për të dorëzuar dokumentet.

Sipas urdhrit zyrtar të gjykatës, kundërshtimi u rrëzua sot në gjykatë nga gjyqtarja Analisa Torres. Refuzimi është një fitore e madhe për Ripple në këtë rast, duke ndihmuar në sigurimin e provave shtesë për të mbështetur se tokeni i tij XRP është një token i sigurt.

Dokumentet në fjalë i përkasin një fjalimi të vitit 2018 të ish-drejtorit William Hinman. Në fjalim, ai argumenton se Ether-i nuk ishte i sigurt. SEC më parë argumentoi se komentet nga Hinman në dokumente nuk pasqyronin pozicionin e politikave të agjencisë. Nga ana tjetër, Ripple argumenton se dokumentet që i përkasin fjalimit janë të rëndësishme sepse ato "mund të përdoren për të pasur prova të mundshme ndaj hetimit ose për të hetuar dëshmitarët në gjyq", duke përfshirë Hinman. Tani, këto dokumente shënojnë një pikë kthese të mundshme favor të Ripple.

Ekspertët sugjerojnë se çështja Ripple kundër SEC do të vazhdojë në fillim të vitit 2023. Megjithatë, ky zhvillim i fundit mund të shohë që një vendim zyrtar të vijë ndoshta më shpejt. Për më tepër, ekspertët e kripto-s dhe anëtarët e komunitetit Ripple e kanë mbajtur nën vëzhgim çështjen, sepse pasojat mund të ndikojnë botën e kriptomonedhave. Lajmi mund të ketë gjithashtu një efekt në çmimin e XRP, siç ka ndodhur shpesh deri më tani.

KSHZ-ja ende nuk ka dhënë një koment për anullimin e kundërshtimit të tyre në korrik.

ripple.jpg

Related Posts

SEC padit Binance se ka keqpërdorur fondet e klientëve

Komisioni i Shkëmbimeve dhe Letrave me Vlerë (SEC) paditi të hënën Binance, bursën më të madhe të kriptomonedhave në botë, duke pretenduar se kompania ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk përballet me akuza të reja për tregtimin e Dogecoin. Coinbase thotë se AI mund të përfitojë nga kriptomonedhat, ndërsa një portofol ...

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...