SWIFT lidh partneritet me Chainlink mbi protokollin e komunikimit mes Blockchain-eve dhe TradFi

Interesi nga investitorët institucionalë që lëvizin në tregun e kriptomonedhave ka qenë "i pamohueshëm", sipas Drejtorit të Strategjisë së SWIFT.

SWIFT, sistemi që lejon pagesat ndërkufitare, po punon me Chainlink, për një protokoll ndërveprimi mes Blockchain-eve (CCIP).

CCIP do të mundësojë mesazhet SWIFT për të udhëzuar transferimet e tokenit në Blockchain, duke ndihmuar rrjetin ndërbankar të jetë në gjendje të komunikojë në të gjitha mjediset e Blockchain-it.

Kjo do të ndihmojë në përshpejtimin e adoptimit të teknologjisë Blockchain përmes të cilës do të përfitojnë institucione të ndryshme në tregjet e kapitalit, tha bashkëthemeluesi i Chainlink Sergey Nazarov në konferencën SmartCon 2022 në New York City të mërkurën.

Drejtori i Strategjisë së SWIFT, Jonathan Ehrenfeld Solé, tha se një nga arsyet që puna me Chainlink në CCIP ka qenë e suksesshme është se ka "interes të pamohueshëm" për kripto-n nga investitorët institucionalë. Investitorët e financave tradicionale (TradFi) duan akses në asete të ndryshme dixhitale dhe tradicionale në një rrjet që mund të lidhi lloje të ndryshme të klasave të aseteve, tha Solé.

Partneriteti midis Chainlink dhe SWIFT do të ndihmojë në ngushtimin e hendekut midis aseteve tradicionale dhe dixhitale për institucionet TradFi, shtoi ai.

Kërkesa për ndërveprim është rritur muajt e fundit, duke u vlerësuar si zhvillimi tjetër i madh jo vetëm për investitorët e kriptomonedhave, por edhe për investitorët e TradFi që lëvizin drejt aseteve dixhitale.

Më 22 shtator, rrjeti i kriptografisë Lit Protocol tha se mblodhi 13 milionë dollarë në një raund të Serisë A të udhëhequr nga firma e investimeve të kriptomonedhave 1kx për të punësuar zhvillues që krijojnë pronësi të decentralizuar dhe ndërveprueshmëri ndërmjet protokolleve. Ndërkohë, në gusht, disa projekte të bazuara në Solana u bashkuan për të krijuar ‘Open Chat Alliance’, një platformë e ndërveprueshme e mesazheve.

Vitin e kaluar, SWIFT tha se po planifikonte një seri eksperimentesh në tremujorin e parë të 2022 rreth përmirësimit të shkëmbimit të informacionit midis pjesëmarrësve dhe sistemeve që ndërveprojnë gjatë ciklit jetësor të aseteve të tokenizuara.

SWIFT-Chainlink-850x560.jpg

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Çmimet e tokenave të lidhur me AI u rritën. Rrjeti i Bitcoin-it po mbingarkohet. Binance lançon shërbimin e huasë së NFT-ve ndërsa Hong Kongu jep ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e ...