BE bllokon të gjitha shërbimet e kriptomonedhave për rusët

Bashkimi Evropian (BE) dyfishoi sanksionet e mëparshme kundër Rusisë, të cilat kufizuan transaksionet e Bitcoin-it dhe kriptomonedhave, duke rezultuar në një ndalim të plotë të të gjitha transaksioneve, sipas një deklarate nga Komisioni Evropian.

Të gjitha portofolet, llogaritë dhe shërbimet e kriptomonedhave në Rusi janë të ndaluara. Më parë, transaksionet ishin të kufizuara në 10,000 € (9,900 dollarë).

Ndalimi vjen pas lajmeve të fundit nga Rusia, ku Ministria e saj e Financave njoftoi synimet e vendit për të lejuar çdo industri të pranojë Bitcoin dhe kriptomonedha për tregtinë ndërkombëtare. Muajin e kaluar, zëvendësministri rus i financave Alexei Moiseev deklaroi se "nuk ka asnjë mënyrë për të bërë pa zgjidhje ndërkufitare në kriptomonedha".

Nevoja e Rusisë për të kryer transaksione me anë të kriptomonedhave ka ardhur nga një dialog i vazhdueshëm midis bankës qendrore ruse dhe Ministrisë së saj të Financave.

Por ndërsa dy rregullatorët debatojnë se si të përmbushin detyrën, BE-ja ka ndërhyrë në ndalimin e të gjitha transaksioneve dhe shërbimeve të kriptomonedhave.

Sanksionet e reja shtrihen përtej kriptomonedhës duke përfshirë gjithashtu kufizime ndaj individëve dhe subjekteve në rajonet Donetsk, Luhansk, Kherson dhe Zaporizhzhia. Çdo individ i sanksionuar besohet të jetë i përfshirë në "pushtimin rus, aneksimin e paligjshëm në territoret e përmendura më mësipër.

russia.jpg

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Çmimet e tokenave të lidhur me AI u rritën. Rrjeti i Bitcoin-it po mbingarkohet. Binance lançon shërbimin e huasë së NFT-ve ndërsa Hong Kongu jep ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e ...