GameFi mund të jetë përgjigja ndaj papunësisë për disa

Drejtuesit thonë se punët tradicionale janë gjithnjë e më në rrezik përmes faktorëve të tillë si automatizimi, por GameFi mund të ofrojë një alternativë të qëndrueshme për të fituar një pagë.

CEO dhe themeluesi i studios së lojërave Web3 me bazë në Australi, Ninja Syndicate, beson se GameFi mund të sjellë një epokë të re ku përdoruesit mund të fitojnë pagën e jetesës përmes lojërave të bazuara në Blockchain.

Duke folur për Cointelegraph, themeluesi John Nguyen dhe CEO Alex Dunmow thonë se punët tradicionale janë gjithnjë e më në rrezik përmes faktorëve të tillë si automatizimi.

Sipas zhvilluesve të lojërave, lojërat blockchain mund dhe po luajnë një rol jetik për njerëzit që të fitojnë para përmes lojërave (P2E) dhe lëvizjeve në botën dixhitale (Walk to earn).

Procesi shpesh kërkon punë të rëndësishme, por Dunmow thotë se shumë lojëra të zakonshme tashmë kanë përdorim të madh megjithëse asetet nuk japin asnjë vlerë për lojtarin.

Në titujt e GameFi, asetet dixhitale mund të vijnë në formën e NFT-ve. Përdoruesit mund t'i çojnë ato në një treg dhe t'i shesin, duke fituar një sasi parash përmes lojërave, argumentoi Dunmow.

Një nga shembujt më të mirë që Dunmow ka parë për njerëzit që sigurojnë jetesën përmes GameFi ishte një raport i vitit 2021 për një komunitet në Filipine i cili iu drejtua lojërave NFT gjatë COVID-19.

“E pashë të gjithë situatën si pozitive, një grup njerëzish që me gjasë po shfrytëzoheshin në punët e tyre ditore me pagë të ulët, kanë gjetur një mënyrë për ti fituar ato paga në Metaverse.”
Dunmow dhe Nguyen thonë se negativiteti rreth NFT-ve dhe Blockchain-it në lojëra paraqet një sfidë, por përmes lojërave të tyre, ata shpresojnë të edukojnë njerëzit për përfitimet e NFT-ve.

Studioja e lojërave ka zhvilluar një grup lojërash në ekosistemin Supremacy World, i cili përfshin ndërtimin, luftimin dhe prodhimin e burimeve brenda një bote imagjinare.

Përmes serisë së katër lojërave të ndërveprueshme, drejtuesit thanë se po krijojnë një ekosistem ku lojtarët kanë "pronësi sovrane" mbi asetet e tyre dixhitale dhe mund t'i përdorin ato në çfarëdo mënyre që duan.

Më 5 tetor, Ninja Syndicate njoftoi një marrëveshje të re me platformën NFT Immutable X duke i lejuar ata të ndërtojnë në platformën e tyre, e njëjta platformë që përdor lluvium, Gods Unchained dhe GameStop.

gamefi.jpg

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Çmimet e tokenave të lidhur me AI u rritën. Rrjeti i Bitcoin-it po mbingarkohet. Binance lançon shërbimin e huasë së NFT-ve ndërsa Hong Kongu jep ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e ...