Mastercard do të ndihmojë bankat që të ofrojnë tregtimin e kriptomonedhave

Mastercard planifikon të shpallë një program i cili do të ndihmojë institucionet financiare të ofrojnë tregtimin e kriptomonedhave, tha kompania për CNBC. Mastercard do të veprojë si një "urë" midis Paxos dhe bankave. Kompania do të trajtojë pajtueshmërinë rregullatore dhe sigurinë të cilat janë dy arsye thelbësore që bankat citojnë për shmangien e klasës së aseteve dixhitale.

Disa konsumatorë kanë qenë skeptikë. Kriptomonedhat si Bitcoin janë të njohura për paqëndrueshmëri, dhe asetet dixhitale kanë humbur më shumë se gjysmën e vlerës së tyre këtë vit. Industria ka pësuar miliarda hakerime që nga janari, gjithashtu ka pasur falimentime të shumta nga kompani me profilit të lartë në botën e kriptomonedhave.

Mastercard tha se roli i saj është të mbajë bankat në anën e duhur, duke ndjekur rregullat e pajtueshmërisë së kriptomonedhave, duke verifikuar transaksionet dhe duke ofruar shërbime kundër pastrimit të parave dhe monitorimit të identitetit. Kompania do të zbatojë planin e saj në tremujorin e parë të vitit të ardhshëm, më pas do të planifikojë shtrirje të mëtejshme gjeografike. Lambert nuk pranoi të thoshte se cilat banka janë regjistruar deri më tani.

Ndërsa industria po jeton përmes një periudhe të vështirë, Lambert tha se më shumë aktivitet mund të çojë në më shumë transaksione dhe të nxisë biznesin kryesor të Mastercard.
"Me hyrjen e rregullores, do të ketë një shkallë më të lartë sigurie në dispozicion të platformave të kriptomonedhave dhe ne do të shohim që shumë çështje aktuale do të zgjidhen në vitet në vijim," tha ai.

Mastercard dhe Visa kanë qenë të dy në partner në kripto. Mastercard tashmë është bashkuar me Coinbase për NFT dhe Bakkt për të lejuar bankat dhe tregtarët në rrjetin e saj të ofrojnë shërbime të lidhura me kriptomonedhat. Javën e kaluar, Visa bashkëpunoi me FTX për të ofruar karta debiti kriptomonedhash në 40 vende dhe ka më shumë se 70 partnerë në botën e kriptomonedhave.

Kriptomonedhat rivalizojnë bankat dhe ndërmjetësit si Mastercard dhe Visa. Teknologjia e tyre themelore, Blockchain, lejon që transaksionet të lëvizin pa ndërmjetës. Megjithatë, Lambert tha se ata nuk kanë parë reagime të industrisë për përfshirjen e tyre. Kriptomonedhat janë pranë " një hapi vërtetë të ndikueshëm" dhe ende duhet të bashkohen me lojtarët aktualë për të arritur atje, tha ai.

“Është e vështirë të besohet se industria e kriptomonedhave do të jetë me të vërtetë e zakonshme pa e përqafuar industrinë financiare siç e njohim ne,” tha Lambert.

a8673143-f366-4bf3-a565-9fefabe6063d-image.png

Related Posts

SEC padit Binance se ka keqpërdorur fondet e klientëve

Komisioni i Shkëmbimeve dhe Letrave me Vlerë (SEC) paditi të hënën Binance, bursën më të madhe të kriptomonedhave në botë, duke pretenduar se kompania ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk përballet me akuza të reja për tregtimin e Dogecoin. Coinbase thotë se AI mund të përfitojë nga kriptomonedhat, ndërsa një portofol ...

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...