Një DAO dëshiron që zërat e përdoruesve të Web3 të dëgjohen

Një organizatë autonome e decentralizuar (DAO) është krijuar për të shërbyer si aleat për çdo projekt dhe biznes që përqafon Web3.

ThreeOh DAO thotë se gjenerata e ardhshme e internetit mund të sjellë pasuri dhe mundësi për komunitetet në mbarë botën dhe dëshiron të përfaqësojë interesat e përdoruesve të Web3 dhe DeFi kur rregulloret dhe politikat të vendosen.

Ata që qëndrojnë pas DAOs thonë se kanë infrastrukturën e nevojshme për t'u angazhuar me politikëbërësit duke përforcuar zërat e të gjithëve në këtë industri të sapolindur në skenat kombëtare dhe ndërkombëtare.

Dr. Randy Romich është një anëtar bashkëthemelues i ThreeOh DAO. Duke folur për Cointelegraph ai tha: "Ne jemi në një udhëkryq. Për herë të parë në historinë e sistemit financiar, ne dhe investitori mesatar, kemi mundësinë të ndikojmë në rregullatore. Ne kemi mundësinë të vendosim parametrat e tregjeve për të përfituar përdoruesit."

Puna ka filluar për të krijuar një koalicion ndërkombëtar DAO që do të advokojë për adoptim masiv në mbarë botën, së bashku me rregulloret që janë miqësore ndaj përdoruesve dhe bizneseve.

Parimet e politikave

ThreeOh DAO ka përcaktuar parimet kryesore të politikave në faqen e saj të internetit dhe thotë se novatorët “kanë nevojë për udhëzime të qarta, hapësirë ​​dhe burime për të ndërtuar”. Organizata u bën thirrje rregullatorëve amerikanë që të ofrojnë qartësi më të madhe dhe të eliminojnë pasigurinë që ekziston në treg prej vitesh.

Një shqetësim afatgjatë është kur tokenat digjitalë përcaktohen si letra me vlerë dhe ThreeOh DAO argumenton se shumica e kriptomonedhave nuk duhet të përcaktohen në këtë mënyrë nga Komisioni Amerikan i Letrave me Vlerë dhe Bursave (SEC).

Pikat e tjera në axhendë kanë të bëjnë me taksimin e aseteve dixhitale dhe rolin e Amerikës në përhapjen e Web3. Në sytë e kësaj organizate, SHBA-ja duhet të jetë në ballë të inovacionit duke u dhënë startup-eve dhe bizneseve një avantazh konkurrues përmes iniciativave të tilla si grantet dhe kreditë tatimore.

Përparim thelbësor

ThreeOh DAO përbëhet nga dy organizata jofitimprurëse dhe tashmë ka krijuar partneritete me dy grupe lobues tepër të spikatur. Një Web3 Super PAC i miratuar është lançuar në SHBA.

Vetëm disa nga planet ambicioze përfshijnë ndihmën për të financuar një pilot votimi bazuar në Blockchain për zgjedhjet kombëtare. Gjithashtu, DAO planifikon të mbikëqyrë se si votojnë politikanët shtetërorë dhe federalë në diskutimet e ardhshme rregullatore në Web3. Një numër në rritje i projektligjeve dhe propozimeve aktualisht po funksionojnë përmes Kongresit dhe qëndrimi që ligjvënësit dhe kandidatët aktualë kanë për asetet dixhitale po shqyrtohet gjithnjë e më shumë gjatë zgjedhjeve.

ThreeOh DAO është i vendosur të sigurojë që industria e Web3 të jetë në gjendje të arrijë potencialin e saj të plotë pa u penguar nga rregullat dhe rregulloret kundërintuitive.

9d640ec1-a601-4af0-980e-37f32e02a906-image.png

Related Posts

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Miratohen aplikimet për Bitcoin ETF, por ky miratim nisi më pare me një lajm të rremë. Një përditësim i ri po diskutohet për Ethereum, ndërsa SEC ka...

Bitcoin ETF miratohet zyrtarisht nga SEC

Komisioni i Shkëmbimit dhe Letrave me Vlerë i SHBA-së ka miratuar zyrtarisht fondet e para të tregtueshme të rregulluara në Shtetet e Bashkuara të...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk shkakton polemika si pasojë të një citimi të gabuar gjatë prezantimit të BitKey të Dorsey. Coinbase ju lejon të dërgoni para përmes mediave...