Çfarë është një shfletues Web3 dhe si funksionon ai?

Shfletuesit Web3 u lejojnë përdoruesve të aksesojnë DApps, të integrojnë kriptovalutat dhe të shfletojnë në ueb të decentralizuar me privatësi dhe siguri më të madhe.

Çfarë është një shfletues Web3?

Shfletuesit Web3 i ndihmojnë përdoruesit të ndërveprojnë me aplikacione të decentralizuara të ndërtuara në teknologjinë Blockchain. Teknologjitë e Web3 si librat e shpërndarë, Inteligjenca Artificiale, Metaverse dhe të tjera synojnë të krijojnë internetin e gjeneratës së ardhshme, i cili është i aksesueshëm për të gjithë dhe ofron shumë përfitime.

Karakteristikat kryesore të një shfletuesi Web3 përfshijnë:

• Kodi i pandryshueshëm, d .m.th. , besimi se njerëzit do ta shkarkojnë produktin dixhital ashtu siç kishte menduar krijuesi origjinal.
• Rritja e transparencës dhe sigurisë,
• Performancë më e shpejtë e shfletimit,
• Anonimiteti dhe konfidencialiteti i plotë i përdoruesit,
• Integrimi i portofoleve të kriptomonedhave mes shumë Blockchain-eve,
• Kontroll i plotë mbi përmbajtjen për shkak të decentralizimit.
Për më tepër, motorët e kërkimit mund të gjejnë tekste me mikropërmbajtje të etiketuara automatikisht në Web3, duke bërë thirrje për konvertimin e përmbajtjes së panumërt makro Web1 në mikropërmbajtje, duke sjellë një kërkim më të saktë.

Si funksionon një shfletues Web3?

Bota e DApp-eve dhe ekonomive dixhitale vihet në dispozicion nga shfletuesit e internetit Web3. Duke shfrytëzuar kriptografinë dhe Blockchain-in publik, shfletuesi Web3 vendos kontrollin tek përdoruesit, duke fshirë institucionet e centralizuara. Për më tepër, konsumatorët shpërblehen financiarisht për ndërveprim me përmbajtjen ose shikimin e reklamave të zgjedhura me kujdes në platformat e decentralizuara të mediave sociale dhe shfletuesit Web3.
Por, si e ndryshojnë shfletuesit Web3 përvojën në internet? Shfletuesit Web3 u mundësojnë përdoruesve të përdorin funksionalitetin standard të shfletuesve. Ato janë në thelb aplikacione të decentralizuara që lejojnë përdoruesit të mbajnë pronësinë e të dhënave të tyre dhe të ndajnë të ardhurat e tyre.

Si të përdorni një shfletues Web3?

Portofolat Web3 mund të inkorporohen në shfletuesit tradicionalë të uebit, duke lejuar akses fleksibël në aplikacionet e decentralizuara pa ndihmën e ndërmjetësve të tjerë dhe duke ruajtur ende pronësinë e plotë të aseteve të tyre.
Për më tepër, asetet dixhitale mund të ruhen dhe menaxhohen në mënyrë efektive duke përdorur portofolet Web3. Sidoqoftë, nëse dikush humbet frazën e tyre sekrete, ata mund të humbasin fondet.

E ardhmja e shfletuesve Web3

Meqenëse Web3 premton të rregullojë informacionin e botës në një mënyrë që arkitektura e motorit të kërkimit të Google nuk mund ta arrijë, ai mundëson mundësi të fitimit të parave në ueb për zhvilluesit, lojtarët dhe krijuesit e përmbajtjes. Fitimi i parave në ueb ofron një mjet efektiv, falas, vendas dhe automatik për të paguar krijuesit, financimin e infrastrukturës thelbësore të uebit dhe mbështetjen e thirrjeve API.

Megjithëse Google Chrome është shfletuesi më i përdorur i Web2, aplikacionet e decentralizuara (Dapps) mund të aksesohen përmes portofolit të integruar Web3. Shfletuesit e uebit që janë ‘pro’ Blockchain-it lejojnë përdoruesit të kontrollojnë të dhënat, fondet dhe asetet e tyre pa ndërmjetës.

Prandaj, zhvendosja drejt uebit të decentralizuar kërkon zgjidhje të reja dhe inovative për të përmirësuar përvojën e përdoruesit prandaj shfletuesit Web3 që veprojnë si një portë për DApps janë thelbësor për të hyrë në ekonominë dixhitale.

Përkundër faktit se ka ende shumë fusha të paeksploruara dhe shumë kërkime për t'u bërë, është e qartë se teknologjitë Web3 po bëhen një forcë e rëndësishme në peizazhin aktual të Uebit dhe pritet që shfletuesit Web3 (si ata ekzistues ashtu edhe ata të ardhshëm) do të vazhdojnë të ofrojnë shërbime të ndryshme për t'i shërbyer nevojave të përdoruesve në Blockchain.

343488e1-396b-4e78-a0a5-9c8be8346f89-image.png

Related Posts

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Miratohen aplikimet për Bitcoin ETF, por ky miratim nisi më pare me një lajm të rremë. Një përditësim i ri po diskutohet për Ethereum, ndërsa SEC ka...

Bitcoin ETF miratohet zyrtarisht nga SEC

Komisioni i Shkëmbimit dhe Letrave me Vlerë i SHBA-së ka miratuar zyrtarisht fondet e para të tregtueshme të rregulluara në Shtetet e Bashkuara të...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk shkakton polemika si pasojë të një citimi të gabuar gjatë prezantimit të BitKey të Dorsey. Coinbase ju lejon të dërgoni para përmes mediave...