Rregullatori amerikan kërkon vendosjen e “politikave agresive” ndaj kriptomonedhave

Komisioni i Tregtisë së Kontratave të Ardhmeve të Mallrave (CFTC) thotë se 20% e veprimeve të tij kishin për qëllim tregun e aseteve dixhitale këtë vit.

Rregullatori i mallrave të Shteteve të Bashkuara nuk dëshiron të duket sikur po i kalon lehtë kriptomonedhat, duke zbuluar se qëndron pas 18 veprimeve që synuan asetet dixhitale këtë vit.

Një nga veprimet më të fundit të zbatimit të CFTC që fitoi famë në botën e kriptomonedhave ishte një gjobë prej 250,000 dollarësh kundër bZeroX, pasuesit të tij Ooki DAO dhe themeluesve të tij në shtator.

Veprimi shkaktoi kritika të ashpra nga komuniteti për ndjekjen e anëtarëve të një organizate autonome të decentralizuar (DAO).

CFTC theksoi gjithashtu veprimet e ndërmarra gjatë vitit kundër operatorëve të bursës Digitex Futures për manipulimin e tokenit të saj DGTX dhe dështimin për të ofruar një program identifikimi për klientin (KYC) dhe Kundër Pastrimit të Parave (AML).

Ndërkohë, raporti vuri në dukje veprime kundër Tether Holdings për bërjen e “deklaratave të pavërteta ose mashtruese” në lidhje me monedhën e saj të qëndrueshme Tether (USDT) dhe u urdhërua të paguante një gjobë prej 41 milionë dollarësh.

Ai synoi gjithashtu Operatorin dhe CEO të Poolit të Afrikës së Jugut, Cornelius Johannes Steynberg, me akuza mashtrimi për pranimin e rreth 29,400 Bitcoin me vlerë mbi 1.7 miliardë dollarë nga afërsisht 23,000 pjesëmarrës të kontratës jo të kualifikuar nga Shtetet e Bashkuara në fund të qershorit.

Industria e kriptomonedhave kishte favorizuar më parë CFTC për të qenë më dorëlëshuar në rregullimin e aseteve dixhitale.

Megjithatë, kryetari Rostin Behnam është zotuar se do të kundërshtojë lehtësirat për kategorinë e aseteve duke thënë: "Mos prisni një licensë falas", në fillim të këtij muaji.

Si CFTC ashtu edhe Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Bursave (SEC) aktualisht po grinden për kontrollin e rregullimit të aseteve dixhitale.

Një projekt-ligj i paraqitur nga senatorët Cynthia Lummis dhe Kirsten Gillibrand në qershor propozon që CFTC të mbikëqyrë politikat rregullatore ndaj kriptomonedhave, gjë që do të ishte shumë më mirë për industrinë nëse asetet do të konsideroheshin mallra dhe jo letra me vlerë pasi këto të fundit kanë rregulla shumë më të rrepta.

Megjithatë, Kongresi nuk ka gjasa të kthejë vëmendjen te rregullimi i aseteve dixhitale deri vitin e ardhshëm, siç konfirmohet nga kongresmeni Jim Himes.

c0a4b652-7130-4267-9b31-6e2dee56a476-image.png

Related Posts

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Sezoni i Altcoin-eve ka nisur zyrtarisht. Aksionet e kompanive, si MicroStrategy dhe Coinbase po lulëzojnë ndërsa banka Standard Chartered pret një...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

CZ dhe Binance pranojnë fajësinë, duke rënë dakord për gjoba me vlerë miliarda dollar. Kraken përballet me një tjetër padi të re. JP Morgan deklaron...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Tether investon në pajisijet e prodhimit të Bitcoin-eve. Një status rreth XRP ETF manipulon tregun. Fonidi i pensioneve i Koresë së Jugut investon në...