Përmbledhje e javës së kaluar rreth botës së kriptomonedhave

Një valutë e madhe fiat tani është po aq e paqëndrueshme sa Bitcoin-i, Walmart zbulon rolin e kriptomonedhave ndërsa Bitcoin hyn në Librin e Rekordeve Botërore Guinness. Këto histori dhe më shumë këtë javë në botën e kriptomonedhave.

Paundi britanik është po aq i paqëndrueshëm sa Bitcoin
Mes trazirave politike dhe ekonomike të Mbretërisë së Bashkuar, paqëndrueshmëria e çmimit të Bitcoin-it tani është pothuajse identike me atë të Paundit Britanik. Kjo është një ngjarje e veçantë duke pasur parasysh se BTC ka lindur në vitin 2009, ndërsa Paundi Britanik është një nga monedhat më të vjetra në botë, që ekziston për rreth një mijë vjet.

Walmart zbulon rolin e kriptomonedhave
Shefi i teknologjisë globale i Walmart ka zbuluar rolin e kriptomonedhave në të ardhmen e gjigantit të shitjeve. CTO, Suresh Kumar tha se kriptomonedhat do të bëhen një pjesë e rëndësishme e mënyrës se si klientët bëjnë transaksione dhe Walmart dëshiron të sigurohet që ta bëjë atë sa më të lehtë që të jetë e mundur që klientët e tij të jenë në gjendje të bëjnë blerjet e tyre.

Banka Dixhitale Evropiane N26 lançon shërbimet rreth kriptomonedhave
Banka kryesore dixhitale evropiane, N26 po ndjek bankat si Revolut dhe Paypal duke lançuar një opsion të tregtimit të kriptomonedhave. Shërbimi i ri, i quajtur N26 Crypto, fillimisht do të jetë i disponueshëm për klientët austriakë përpara se të zgjerohet në pjesën tjetër të Evropës. Ky funksion mundësohet nga Bitpanda, një bursë kriptomonedhash austriake e mbështetur gjithashtu nga investitori kryesor, Peter Thiel.

Tether sjell USDT në Brazil
Tether ka njoftuar se monedha e saj e qëndrueshme USDT së shpejti do të jetë e disponueshme në më shumë se 24,000 ATM në Brazil. Përdoruesit do të jenë në gjendje të dërgojnë USDT nga çdo portofol në një ATM ose të depozitojnë monedhën vendase në ATM dhe të marrin USDT në portofolet e tyre. Monedhat e qëndrueshme kanë qenë të rëndësishme në Amerikën Latine, për shkak të rrethanave ekonomike që ndikojnë keq në monedhat lokale.

Interpoli lançon “Policinë Globale të Metaverse”
Organizata globale e policisë, Interpol lançon në metaverse ‘Policinë Globale’, të krijuar fillimisht për aktivitete të tilla si: kurse dhe trajnime gjithëpërfshirëse për hetimet mjeko-ligjore. Ndër të tjera, platforma do të ndihmojë gjithashtu zbatimin e ligjit në të gjithë globin që të ndërveprojnë me njëri-tjetrin përmes avatarëve gjë që tregon se mbikëqyrja e botëve virtuale mund të jetë e pashmangshme.

Themeluesi dhe CEO i Polkadot jep dorëheqjen
Themeluesi i Polkadot, Gavin Wood, ka dhënë dorëheqjen si CEO i Parity Technologies, firma përgjegjëse për ndërtimin e ekosistemeve Blockchain të Polkadot dhe Kusama-s. Shkencëtari kompjuterik, i njohur më së miri si një nga bashkëthemeluesit e Blockchain-it të Ethereum, do të jetë ende një aksioner në kompani. Shefi Tregtar dhe bashkëthemeluesi i Polkadot, Björn Wagner, do të marrë rolin e CEO.

Transaksionet në rrjetin e Bitcoin-it u bllokuan
Rrjeti Bitcoin nuk arriti të prodhonte një bllok për më shumë se një orë, duke lënë 13,000 transaksione të mbërthyera në një gjendje të pakonfirmuar për 85 minuta në Blockchain. Blloqet prodhohen zakonisht çdo 10 minuta, por vonesa i atribuohet një rregullimi të vështirësisë që ndodhi javën e kaluar. Edhe pse e pazakontë, analistët thonë se intervali i gjatë nuk sinjalizon një problem, por është thjesht rezultat i statistikave.

Bitcoin hyn në librin e rekordeve botërore Guinness
Bitcoin tani është shtuar në Librin e Rekordeve Botërore Guinness. Studiuesit e vendosën Bitcoin në kategorinë e tij “të parë” si kriptomonedhën e parë të decentralizuar, shënuan transaksionet e para me Bitcoin dhe theksuan vendin e parë që miratoi Bitcoin-in si mjet ligjor. Hyrja në rekordet Guiness sugjeron se Bitcoin-i po njihet gjithnjë e më shumë nga burimet kryesore të medias.

3c54d44d-23b9-4151-b313-a0009a4cbe21-image.png

Related Posts

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Sezoni i Altcoin-eve ka nisur zyrtarisht. Aksionet e kompanive, si MicroStrategy dhe Coinbase po lulëzojnë ndërsa banka Standard Chartered pret një...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

CZ dhe Binance pranojnë fajësinë, duke rënë dakord për gjoba me vlerë miliarda dollar. Kraken përballet me një tjetër padi të re. JP Morgan deklaron...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Tether investon në pajisijet e prodhimit të Bitcoin-eve. Një status rreth XRP ETF manipulon tregun. Fonidi i pensioneve i Koresë së Jugut investon në...