Remitancat nxisin adoptimin e “pabarabartë, por të shpejtë” të kriptomonedhave në Amerikën Latine

Rajoni i Amerikës Latine tani përbën 9.1% të vlerës globale të kriptomonedhave të përfituara në vitin 2022 me remitancat dhe inflacionin e lartë si nxitësit më të lartë të adoptimit.

Sipas një raporti të ri, pagesat e remitancave, frika ndaj parasë fiat dhe taksimi i fitimeve kanë qenë tre shtytësit më të rëndësishëm të adoptimit të kriptomonedhave në Amerikën Latine.

Tregu i shtatë më i madh i kriptove në botë pa që vlera e kriptomonedhave të përfituara nga individët në Amerikën Latine u rrit me 40% nga korriku 2021 deri në qershor 2022, duke arritur në 562 miliardë dollarë, sipas një raporti nga Chainalysis.

Një pjesë e rritjes iu atribua dërgesave të emigrantëve, me tregun e përgjithshëm të remitancave të rajonit që vlerësohet të ketë arritur në 150 miliardë dollarë në vitin 2022. Chainalysis vuri në dukje se adoptimi i shërbimeve kripto ishte "i pabarabartë, por i shpejtë".

Firma vuri në dukje një bursë meksikane që operon në "korridorin më të madh të dërgesave të kriptomonedhave në botë", e cila procesoi mbi 1 miliard dollarë transferta midis Meksikës dhe Shteteve të Bashkuara vetëm në vitin deri në qershor 2022.

Ajo shënoi një rritje prej 400% nga viti në vit dhe përbënte 4% të tregut të remitancave në vend.
Megjithatë, normat e larta të inflacionit të rajonit kanë luajtur gjithashtu një rol të madh në adoptimin e kriptomonedhave, veçanërisht në adoptimin e monedhave të qëndrueshme të lidhura me dollarin amerikan.

Rajoni ka qenë duke luftuar me norma inflacioni jashtëzakonisht të larta. Fondi Monetar Ndërkombëtar zbuloi se inflacioni në pesë vendet më të mëdha të Amerikës Latine arriti në 12.1%, niveli më i lartë në 25 vite.

Kjo ka bërë që konsumatorët e rregullt, duke u përpjekur të mbrohen nga rënia e monedhave të tyre kombëtare, të marrin dhe mbajnë monedha më të qëndrueshme në mënyrë që të bëjnë blerjet e tyre të përditshme.

Raporti citoi një sondazh të qershorit nga Mastercard i cili zbuloi se mbi një e treta e konsumatorëve tashmë përdorin monedha të qëndrueshme për të bërë blerje të përditshme. Ndërkohë, Chainalysis vuri në dukje se qytetarët nga Venezuela, Argjentina dhe Brazili kishin më shumë gjasa të përdornin monedha të qëndrueshme për transaksione të vogla (nën 1000 dollarë).

8c6babbb-20ff-48e9-b4eb-4aa2c44d068f-image.png

Related Posts

Ja cilat janë ngjarjet më të rëndësishme të kësaj jave

Binance paralajmëron heqjen e monedhave të qëndrueshme për vendet e BE-së. SEC paralajmëron industrinë e kriptomonedhave. Një bursë kriptomonedhash e ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Themeluesi i OneCoin mëson fatin e tij. Coinbase, Telegram dhe MetaMask prezantojnë të gjitha veçori të reja për komunitetet e tyre ndërsa kompanitë e ...

Lajme të mëdha për industrinë e kriptomonedhave

Ark Invest dorëzon aplikimin e parë në SHBA për Ethereum ETF. Kraken zgjeron shërbimet e tij. Google lejon reklamat NFT, ndërsa rregulla të reja për ...