Si të fitoni të ardhura pasive nga Bitcoin-i

Bitcoin së bashku me kriptomonedhat e tjera, u ka ofruar njerëzve një vend për të fituar të ardhura pasive.
Ndërsa koncepti i fitimit pasiv nuk është i ri, kriptomonedhat pa dyshim i kanë shtuar dimensione të reja. Koncepte si interesi ose riinvestimi i dividentëve zbatohen gjithashtu në tregun e kriptomonedhave, duke krijuar një ekosistem ku mund të fitohet në mënyrë pasive.

Llogaritë e interesit të Bitcoin-it

Mbajtja e Bitcoin-it në një llogari kursimi është e ngjashme me të pasurit llogari të rregullta kursimi. Këto llogari ofrojnë interes fiks për asetet dixhitale të depozituar në to.
Normat e interesit janë zakonisht më të larta kur dikush depoziton fonde për një afat të caktuar sesa në një llogari të rregullt kursimi. Kohëzgjatja e depozitave me afat fiks është dukshëm më e vogël se ajo e llogarive bankare konvencionale. Në disa protokolle, gjithashtu nuk ka kërkesë minimale për depozitim.

Huadhënia e Bitcoin-it

Huadhënia e Bitcoin-it ndodh kur kushdo që mban BTC ua jep hua kriptomonedhën huamarrësve përmes një platforme të centralizuar ose të decentralizuar. Në këmbim, huamarrësit paguajnë interes ditor, javor ose mujor. Platforma e huadhënies zakonisht merr një tarifë për shërbimin. Tre faktorët që ndikojnë në fitimet janë vlera totale e Bitcoin që jepet hua, kohëzgjatja e huasë dhe norma e interesit. Përdoruesit duhet t'i besojnë një pale të tretë për infrastrukturën dhe kushtet e huadhënies së Bitcoin-it në platformat e centralizuara të huadhënies. Shumica e platformave kërkojnë që përdoruesit të depozitojnë BTC-në e tyre në platformën e huadhënies. Ndërsa kjo sjell ndihmë të nivelit të ekspertëve për përdoruesit, Bitcoin-at e tyre qëndrojnë në kujdestarinë e platformave. Kontratat inteligjente automatizojnë procesin e huadhënies, duke lënë mënjanë çdo rol njerëzor. Normat e interesit finalizohen në mënyrë autonome dhe kontrata ekzekutohet pasi të plotësohen kushtet përkatëse.

Prodhimi i Bitcoin-it (Mining)

Prodhimi i Bitcoin-it i mundëson dikujt të fitojë një shpërblim për përdorimin e fuqisë kompjuterike për të siguruar Bitcoin. Bitcoin është një protokoll i provës së punës (PoW) që kërkon nga pjesëmarrësit e rrjetit të zgjidhin një algoritëm për të parandaluar çdo person të paautorizuar apo edhe një person të brendshëm me qëllime keq-dashëse për rrjetin.

Tregtimi i Bitcoin-it

Çdokush që mban BTC mund të përfitojë nga paqëndrueshmëria e natyrshme e kriptomonedhës për të fituar para me tregtimin e Bitcoin, qoftë duke shitur ose blerë atë. Blerja i referohet shitjes së BTC-së kur çmimet rriten, ndërsa akti i shitjes kur çmimet janë në rënie.

Mundësimi i likuiditetit për Bitcoin-in

Një grup likuiditeti Bitcoin i referohet një grumbulli dixhital kriptomonedhash të mbyllura në një kontratë inteligjente, duke krijuar kështu likuiditet për transaksione më të shpejta.
Përdoruesit e platformave të ndryshme të kriptove, të quajtur ofruesit e likuiditetit (LP), shpërblehen me një pjesë të tarifave në këmbim të sasisë së likuiditetit që kanë mundësuar. Ata paguhen në formën e tokenave LP, të cilat mund të përdoren në të gjithë ekosistemin e financave të decentralizuara (DeFi).

7999c71a-55c9-4750-a622-e5ef6a4a1c9d-image.png

Related Posts

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Sezoni i Altcoin-eve ka nisur zyrtarisht. Aksionet e kompanive, si MicroStrategy dhe Coinbase po lulëzojnë ndërsa banka Standard Chartered pret një...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

CZ dhe Binance pranojnë fajësinë, duke rënë dakord për gjoba me vlerë miliarda dollar. Kraken përballet me një tjetër padi të re. JP Morgan deklaron...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Tether investon në pajisijet e prodhimit të Bitcoin-eve. Një status rreth XRP ETF manipulon tregun. Fonidi i pensioneve i Koresë së Jugut investon në...