A do ta mundë Ripple, SEC në gjykatë? Si mund të ndikojnë të dy rezultatet në çmimin e XRP.

A do ta mundë Ripple, SEC në gjykatë? Si mund të ndikojnë të dy rezultatet në çmimin e XRP.

Posted on November 4, 2022 by Vial

Ripple (XRP) ka pak ose aspak paqëndrueshmëri ose përfitime për t’u ofruar HODLers dhe investitorëve ndërsa beteja e tij me SEC vazhdon, pavarësisht se është kriptoma e gjashtë më e madhe sipas kapitalizimit të tregut. Çmimi XRP dhe çantat e HODLers XRP kanë qenë në mëshirën e drejtimit që merr çështja Ripple vs SEC. Mes betejave ligjore, çmimi i XRP është ulur 85,75% nga niveli i tij më i lartë i të gjitha kohërave prej 3,40 dollarësh i bërë në 2018. Megjithatë, ndërsa Ripple vazhdon të luftojë një betejë ligjore pothuajse dyvjeçare me Komisionin e Letrave me Vlerë dhe Shkëmbimeve (SEC) në SHBA, parashikime të shumta kanë qenë në vend për të ardhmen e XRP.

A është Ripple XRP një siguri?

Nuk do të jetë e vështirë të thuhet se fati i XRP dhe çmimi i tij do të drejtohen kryesisht nga narrativa rreth betejës ligjore të Ripple me SEC. Në të kaluarën, gjithashtu, çmimi i XRP ka lëvizur së bashku me zhvillimet rreth çështjes. Nëse SEC do të etiketojë XRP si një siguri është një pyetje thelbësore që mund të përmbysë veprimin e çmimit të XRP në vazhdim. Nëse XRP konsiderohet një siguri, monedha mund të zbehet dhe të humbasë terren edhe më shumë. Historikisht, monedhat dhe argumentet që konsiderohen si siguri nuk kanë vepruar në favor të lëvizjes së tyre të çmimeve. Një shembull i tillë ishte kur monedha e Kin’s KIK-ut vuajti masivisht për sa i përket çmimit, si dhe kapitalit të tregut gjatë luftës së gjatë kundër SEC. KIK u detyrua gjithashtu të mbyllte aplikacionin e tij duke lënë mbi dy milionë përdorues pas shpalosjes së betejës së tyre ligjore.
Tani për tani, ndërsa përditësimet aktuale rreth çështjes Ripple vs SEC sugjerojnë se ka pak mundësi që XRP të klasifikohet si një siguri, nëse do të ndodhte, blerja e XRP do të nënkuptohej njësoj si blerja e një aksioni në Ripple. Në kohën e shtypit, pa përditësime të rasteve SEC vs Ripple

Për të lexuar artikullin e plotë ndiqni linkun https://cryptalb.com/xrp-vs-sec.php

Posted under: Education, News

Përdoruesit e Instagram-it së shpejti do të jenë në gjendje të shesin NFT

Posted on by Vial

Instagram njoftoi se në një të ardhme të afërt, ata do t’i lejojnë krijuesit dixhitalë të krijojnë dhe shesin NFT direkt nga platforma e mediave sociale.

Aplikacioni së fundmi i lejoi përdoruesit, nga 100 vende të ndryshme të botës, të lidhen me portofolet e tyre dixhitale dhe të shfaqin NFT-të që ata kanë krijuar ose blerë. NFT-të e lidhura mund të shfaqen në profilin e përdoruesit dhe kanë një efekt shkëlqyes për të treguar vërtetësinë.

Përditësimi i fundit do t’i lejojë krijuesit të bëjnë koleksionet e tyre dixhitale dhe t’i shesin ato si në Instagram ashtu edhe jashtë tij, duke u dhënë atyre një “paketë veglash” për krijimin, lançimin dhe shitjen e NFT-ve.

Përditësimi fillimisht do të testohet mes një grupi të vogël krijuesish, duke përfshirë Amber Vittoria, Refik Anadol, Jason Seife, Dave Krugman dhe disa të tjerë.

Instagram-i do të lejojë gjithashtu që koleksionet dixhitale të bazuara në video të shfaqen në platformën e tij gjithashtu ai do të mbështesë portofolin Phantom dhe NFT-të e bazuara në Blockchain-in e Solanës. Deri tani, platforma mbështet NFT-të e bazuara në Blockchain-et e Ethereum, Polygon dhe Flow, si dhe lidhjet me portofolet e palëve të treta si: Rainbow, MetaMask, Trust Wallet, Coinbase Wallet dhe Dapper Wallet.

Meta vuri në dukje se nuk do të vendosë tarifa për shpërndarjen e një koleksioni dixhital në Instagram ose Facebook dhe nuk do të vendosë asnjë tarifë shtesë për shitjen e koleksioneve dixhitale të paktën deri në vitin 2024. Megjithatë, shtoi se “blerjet e koleksioneve dixhitale të bëra brenda Instagramit aplikacioni në sistemet operative Android dhe iOS i nënshtrohet tarifave të aplikueshme të dyqanit të aplikacioneve.”

Përveç kësaj, ajo u zotua se as krijuesit dhe as koleksionistët nuk do të duhet të paguajnë tarifat e gazit për koleksionet dixhitale të blera në Instagram në momentin e lançimit.

Krijuesit e NFT-ve do të jenë gjithashtu në gjendje të zgjedhin përqindjen e tyre të honorarëve midis 5% dhe 25%. Më pas krijuesit mund të lidhin llogarinë e tyre bankare ose llogarinë Paypal për t’u paguar.

a966d241-0bf1-4892-a432-e56b90ecfcec-image.png

Posted under: Education, News