Përdoruesit e Instagram-it së shpejti do të jenë në gjendje të shesin NFT

Instagram njoftoi se në një të ardhme të afërt, ata do t'i lejojnë krijuesit dixhitalë të krijojnë dhe shesin NFT direkt nga platforma e mediave sociale.

Aplikacioni së fundmi i lejoi përdoruesit, nga 100 vende të ndryshme të botës, të lidhen me portofolet e tyre dixhitale dhe të shfaqin NFT-të që ata kanë krijuar ose blerë. NFT-të e lidhura mund të shfaqen në profilin e përdoruesit dhe kanë një efekt shkëlqyes për të treguar vërtetësinë.

Përditësimi i fundit do t'i lejojë krijuesit të bëjnë koleksionet e tyre dixhitale dhe t'i shesin ato si në Instagram ashtu edhe jashtë tij, duke u dhënë atyre një "paketë veglash" për krijimin, lançimin dhe shitjen e NFT-ve.

Përditësimi fillimisht do të testohet mes një grupi të vogël krijuesish, duke përfshirë Amber Vittoria, Refik Anadol, Jason Seife, Dave Krugman dhe disa të tjerë.

Instagram-i do të lejojë gjithashtu që koleksionet dixhitale të bazuara në video të shfaqen në platformën e tij gjithashtu ai do të mbështesë portofolin Phantom dhe NFT-të e bazuara në Blockchain-in e Solanës. Deri tani, platforma mbështet NFT-të e bazuara në Blockchain-et e Ethereum, Polygon dhe Flow, si dhe lidhjet me portofolet e palëve të treta si: Rainbow, MetaMask, Trust Wallet, Coinbase Wallet dhe Dapper Wallet.

Meta vuri në dukje se nuk do të vendosë tarifa për shpërndarjen e një koleksioni dixhital në Instagram ose Facebook dhe nuk do të vendosë asnjë tarifë shtesë për shitjen e koleksioneve dixhitale të paktën deri në vitin 2024. Megjithatë, shtoi se "blerjet e koleksioneve dixhitale të bëra brenda Instagramit aplikacioni në sistemet operative Android dhe iOS i nënshtrohet tarifave të aplikueshme të dyqanit të aplikacioneve."

Përveç kësaj, ajo u zotua se as krijuesit dhe as koleksionistët nuk do të duhet të paguajnë tarifat e gazit për koleksionet dixhitale të blera në Instagram në momentin e lançimit.

Krijuesit e NFT-ve do të jenë gjithashtu në gjendje të zgjedhin përqindjen e tyre të honorarëve midis 5% dhe 25%. Më pas krijuesit mund të lidhin llogarinë e tyre bankare ose llogarinë Paypal për t'u paguar.

a966d241-0bf1-4892-a432-e56b90ecfcec-image.png

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Çmimet e tokenave të lidhur me AI u rritën. Rrjeti i Bitcoin-it po mbingarkohet. Binance lançon shërbimin e huasë së NFT-ve ndërsa Hong Kongu jep ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e ...