Banka Qendrore e Rusisë promovon kriptomonedhat si mjet për ndërkombëtarizimin e ekonomisë

Banka Qendrore e Rusisë po punon për integrimin e aseteve dixhitale në sistemin financiar lokal.

CBR publikoi një raport mbi asetet dixhitale, duke u fokusuar në integrimin e tyre në sistemet financiare. Fushat kryesore të shqetësimit përfshinin taksimin e duhur dhe rregullimin e aseteve dixhitale, tema të njohura në diskutimet rregullatore të kriptomonedhave në mbarë botën.

Në mënyrë të dukshme mungon përmendja e ndonjë rregulloreje për pastrimin e parave, të cilat priren të jenë fokusi kryesor i politikave të kriptomonedhave në botë. Po ashtu flitet shumë pak për sanksionet që aktualisht po bëjnë kërdi në ekonominë ruse, edhe pse Guvernatori i CBR, Elvira Nabiullina, ka qenë kryesisht e suksesshme në mbrojtjen e ekonomisë ruse nga ndikimi i tyre.

Roli i kriptomonedhave në Rusi, dhe veçanërisht hapja në rritje e bankës qendrore ndaj teknologjisë së tyre, vjen pasi vendi është përpjekur të fitojë para nga burimet e tij natyrore dhe të largohet nga dollari amerikan, i cili është një mjet i fuqishëm për sanksione dhe mbetet monedha kryesore në botë. Përpara pushtimit të Ukrainës, presidenti Vladimir Putin foli në favor të kriptove dhe mundësive të tyre për ekonominë ruse.

Në një postim në Telegram për raportin e sotëm, CBR vuri në dukje interesin e saj për "hapjen e tregut të brendshëm për emetuesit e huaj nga vendet mike".

"Vendet mike" është bërë një eufemizëm në ligjin e fundit rus për listën në pakësim të kombeve që nuk po heqin aktivisht entitetet ruse nga tregjet e tyre.

Raporti gjithashtu vuri në dukje se CBR po punon për një raport të veçantë që fokusohet në rublën dixhitale, një monedhë dixhitale e bankës qendrore që CBR ka thënë se do ta pilotojë në 2023.

98dd7e2f-e4cc-4cbd-bad0-56cfb039fbb1-image.png

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Çmimet e tokenave të lidhur me AI u rritën. Rrjeti i Bitcoin-it po mbingarkohet. Binance lançon shërbimin e huasë së NFT-ve ndërsa Hong Kongu jep ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e ...