Çfarë është një Airdrop kriptomonedhash?

Airdrop-et përfshijnë projekte të kriptomonedhave që dërgojnë tokena falas në komunitetet e tyre në një përpjekje për të inkurajuar adoptimin.

Përdoruesit e kriptomonedhave që shpesh ndërveprojnë me platforma të reja dhe ekzistuese, ka të ngjarë të marrin një airdrop në një fazë. Airdrop-et përfshijnë projekte të bazuara në Blockchain dhe zhvillues që dërgojnë tokena falas për anëtarët e komuniteteve të tyre si pjesë e një nisme më të gjerë marketingu.

Pse ekzistojnë airdrop-et e kriptomonedhave?

Arsyeja kryesore për organizimin e një airdropi është promovimi i një startup, projekti ose shërbimi në Blockchain. Duke lançur tokena për përdoruesit, ekipi mund të fillojë projektin e tij dhe të sigurojë një shpërndarje të drejtë të tokenave midis komunitetit të tij që nga dita e parë. Për më tepër, marrësit e këtyre tokenave nxiten për të rritur ndërgjegjësimin dhe për të ndihmuar projektin të arrijë një audiencë më të gjerë sapo të fillojë tregtimin në një bursë. Sa më shumë interes rreth projektit, aq më shumë gjasa do të rritet në çmim. Airdrop-et shpesh fitojnë tërheqje duke promovuar lançimin në faqen e internetit të një projekti, forumet e kriptomonedhave dhe mediat sociale.

Llojet e airdrop-eve të kriptomonedhave?

Ka disa lloje të ndryshme të airdrop-e, të cilat kanë karakteristika unike. Projektet e kriptove shpesh i shohin airdrop-et si një mjet marketingu ku ata përpiqen të rriten si një projekt përmes airdrop-eve. Ka disa lloje të airdrop-e si:

Airdrop-et standard
Në një airdrop standard, tokenat shpërndahen falas. Gjithçka që duhet bërë është të krijohet një llogari dhe më pas të jepet adresa e portofolit. Mund të ketë vetëm një sasi të caktuar tokenash të disponueshme për airdrop-in, kështu që duhet të jeni të parët. Në këtë rast, rritet shansi për të fituar kripto falas, por nuk është e garantuar se do të fitoni një airdrop.

Airdrop shpërblyes për detyrat
Këta airdrop-e japin shpërblime për kryerjen e detyrave. Shpesh detyrat nuk janë të vështira, por janë të vlefshme për një projekt kripto-je. Kjo është arsyeja pse projektet e reja po zgjedhin gjithnjë e më shumë këtë metodë të airdrip-eve.

Airdrop shpërblyes për zotëruesit e kriptomonedhës
Airdrop-et shpërblyes për zotëruesit e kriptomonedhës, japin tokena nëse zotëron një numër të caktuar tokenash të një kriptomonedhe. Sasia e aidrop-it përcaktohet në bazë të një fotografie. Në një moment të caktuar, bëhet një fotografi e portofolit tuaj. Ky moment është shpesh një datë fikse, por mund të jetë edhe gjatë një periudhe të caktuar. Bazuar në sasinë e tokenave në portofol, mund të përfitohet një sasi e caktuar kriptomonedhash.

A janë të sigurt Airdrop-et?

Shpesh airdrop-et duken të padëmshme dhe të sigurta, por nuk është gjithmonë kështu. Për shkak se marrësit marrin "para falas" në portofolin e tyre, do të ketë airdrope që nuk janë asgjë më shumë se mashtrime.

Qëndroni vigjilent dhe kushtojini vëmendje airdop-eve, veçanërisht kur premtohen sasi të larta kriptomonedhash. Është e rëndësishme të mbani mend se nuk është kurrë mënyra e duhur të lidhni portofolin tuaj me një palë të tretë jo të besueshme ose të dërgoni çelësin tuaj privatë.

Madje ka pasur airdrop-e ku mashtruesit depozitonin tokena. Këta tokena rezultuan të rrem dhe nuk mund të shiteshin. Për t'u siguruar që nuk do të bëheni viktimë e një mashtrimi, mund të jetë e dobishme të hulumtoni ekipin që qëndron pas projektit të kriptos dhe të zbuloni se çfarë mendojnë të tjerët.

Si mund të kualifikoheni për një airdrop?

Duke qenë se një airdrop është krijuar kryesisht për përpjekje promovuese dhe marketingu, mund të jetë e ndërlikuar të siguroheni që jeni të pranueshëm për ngjarjet e ardhshme. Çdo airdrop ka kërkesa individuale për të vlerësuar përshtatshmërinë, megjithëse shumica e tyre janë të lehta për t'u gjetur.

  • Gjeni faqe të dedikuara për airdrope.

  • Kontrolloni mediat sociale për #airdrop dhe shikoni nëse ka ndodhur ndonjë gjë e re.

  • Bëhuni një përdorues aktiv i shërbimeve, produkteve, platformave dhe Blockchain-eve të ndryshëm të kriptomonedhave.

  • Eksploroni forumet dhe portalet e lajmeve të lidhura me kriptomonedhat për të përmendur një airdrop të ardhshëm.

Kërkesa kryesore për të marrë airdrope është të kesh një adresë portofoli. Përdorimi i një adrese burse nuk është e përshtatshme për airdrope. Në vend të kësaj, përdoruesit duhet të shikojnë për protofolin më të përshtatshëm për të ruajtur fondet e tyre (shembull: Metamask).

Për të marrë informacione dhe për tu kualifikuar për airdropet e ardhshme bëhuni pjesë e Vial Pro dhe Vial community në Telegram.

95e355f2-4153-48cc-8dd8-bf2611690bd9-image.png

Related Posts

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Miratohen aplikimet për Bitcoin ETF, por ky miratim nisi më pare me një lajm të rremë. Një përditësim i ri po diskutohet për Ethereum, ndërsa SEC ka...

Bitcoin ETF miratohet zyrtarisht nga SEC

Komisioni i Shkëmbimit dhe Letrave me Vlerë i SHBA-së ka miratuar zyrtarisht fondet e para të tregtueshme të rregulluara në Shtetet e Bashkuara të...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk shkakton polemika si pasojë të një citimi të gabuar gjatë prezantimit të BitKey të Dorsey. Coinbase ju lejon të dërgoni para përmes mediave...