FTX kërkon mbrojtjen nga falimentimi ndërsa Bankman-Fried jep dorëheqjen si CEO i FTX

Dosja e falimentimit që i atribuohet Alameda Research vlerëson se kompania ka detyrime me vlerë nga 10 deri në 50 miliardë dollarë.

CEO dhe themeluesi Sam Bankman-Fried dha dorëheqjen nga roli i tij, por do të "ndihmojë për një tranzicion të rregullt". John Ray III merr pozicionin si CEO i ri duke zvendësuar Bankman-Fried. Ray është personi që më parë mbikëqyri falimentimin e Enron Corporation.

"Për një periudhë afatshkurtër do të kemi ditë të gjata dhe punë të vështirë përpara nesh," u tha Ray punonjësve në një mesazh të verifikuar nga CoinDesk. Ai e quajti dosjen e falimentimit "fillimi i një rruge përpara".

Në dosjen e falimentimit u tha se Alameda Research kishte midis 10 dhe 50 miliardë dollarë detyrime, dhe u vlerësua se "fondet do të jenë në dispozicion për t'u shpërndarë kreditorëve të pasiguruar".

Në dosjen e falimentimit u tha se Alameda Research dhe "afërsisht 130 kompani të tjera të lidhura" kanë paraqitur të gjitha për procedurat e falimentimit të kapitullit 11, sipas një njoftimi për shtyp.

Procedurat e falimentimit të Kapitullit 11 paraqiten kur kompania shpreson ose pret të jetë në gjendje të ristrukturojë operacionet e saj, në vend të procedurave të falimentimit të kapitullit 7, i cili thjesht likuidon asetet.

Kompanitë që aplikojnë për falimentimin e kapitullit 11 janë në gjendje të vazhdojnë operacionet e tyre të përditshme.

Bursat dixhitale FTX, FTX Australia, FTX Express Pay dhe LedgerX (i cili bën biznes si derivatet e FTX US) nuk përfshihen, thuhet në njoftim.

“Grupi FTX ka asete të vlefshme që mund të administrohen në mënyrë efektive vetëm në një proces të organizuar dhe të përbashkët," tha Ray. “Dua të siguroj çdo punonjës, klient, kreditor, palë kontraktuese, aksioner, investitor, autoritet qeveritar dhe palë të tjera të interesuara që ne do ta kryejmë këtë përpjekje me transparencë.”
Ngjarjet kanë qenë "të shpejta" dhe ekipi i ri sapo ka filluar, tha ai.

Çmimi i Bitcoin ra menjëherë mbi 1,000 dollarë pas lajmit për falimentimin, duke rënë në 16,500 dollarë.
Bankman-Fried njoftoi se FTX kishte probleme me "likuiditetin" në fillim të kësaj jave, duke thënë fillimisht se Binance kishte rënë dakord të blinte kompaninë përpara se Binanca të tërhiqej, gjë e cila shkaktoi një rënie në treg.

FTX ndaloi tërheqjet e depozitave, megjithëse tërheqjet e FTX në SHBA mbetën të paprekura. Kompania rihapi tërheqjet në Bahamas me nxitjen e rregullatorëve dhe filloi të njoftonte disa juridiksione të tjera që kishin filluar disa tërheqje të pjesshme gjatë orëve të fundit.

8C40F0AA-6BA9-46CE-BD95-839029C5B699.jpeg

Related Posts

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Sezoni i Altcoin-eve ka nisur zyrtarisht. Aksionet e kompanive, si MicroStrategy dhe Coinbase po lulëzojnë ndërsa banka Standard Chartered pret një...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

CZ dhe Binance pranojnë fajësinë, duke rënë dakord për gjoba me vlerë miliarda dollar. Kraken përballet me një tjetër padi të re. JP Morgan deklaron...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Tether investon në pajisijet e prodhimit të Bitcoin-eve. Një status rreth XRP ETF manipulon tregun. Fonidi i pensioneve i Koresë së Jugut investon në...