Cilat vende përdorin më shumë kripto?

Në ditët e sotme, 10% e popullsisë së botës zotërojnë kriptomonedha. Në mbarë botën, Tajlanda ka pjesën më të lartë të kriptomonedhave, me 20.1% të përdoruesve tajlandez të internetit që zotërojnë monedha dixhitale. Vendi i dytë ndërkombëtar në adoptimin e kriptomonedhave është Nigeria, me 19.4%, me Filipinet që kanë një përqindje të ngjashme. Relativisht e ulët në renditje dhe konkretisht në vendin e 14-të renditen SHBA-të, ku 12.7% e përdoruesve të internetit janë pronarë të kriptomonedhave. Të gjitha sa më sipër janë përfundime që vijnë nga hulumtimi i DataReportal. Filipinet dhe Afrika e Jugut janë në vendin e tretë në listë, pas Tajlandës dhe Nigerisë. Të dy vendet ndajnë të njëjtin pozicion pasi kanë mbledhur të njëjtën përqindje. Në Filipine dhe Afrikën e Jugut, 19,4% e përdoruesve të internetit janë pronarë të kriptomonedhave. Turqia zë vendin e katërt në listë. Në Turqi, 18,6% e përdoruesve të internetit janë pronarë të kriptomonedhave. Argjentina vjen më pas. Argjentina mban vendin e 5-të në listë, me 18,5% të përdoruesve të internetit që janë pronarë të kriptomonedhave. Indonezia mban vendin e 6-të në listë, me 16,4% të përdoruesve të internetit që janë pronarë të kriptomonedhave. Në Brazil, 16,1% e përdoruesve të internetit janë pronarë të kriptomonedhave. Vendi mban vendin e 7-të në listën e posedimit të kriptomonedhave në vitin 2022. Singapori, Koreja e Jugut dhe Malajzia mbajnë tre vendet e fundit në listë. Në Singapor, 15,6% e përdoruesve të internetit janë pronarë të kriptomonedhave. Singapori mban vendin e 8-të në listën për posedimin e kriptomonedhave në vitin 2022. Në Korenë e Jugut, 13,4% e përdoruesve të internetit janë pronarë të kriptomonedhave. Vendi mban vendin e 9-të në listën e posedimit të kriptomonedhave në vitin 2022. Në Malajzi, 13,2% e përdoruesve të internetit janë pronarë të kriptomonedhave. Malajzia mban vendin e 10-të në listën e posedimit të kriptomonedhave në vitin 2022. Popullariteti i kriptomonedhave po rritet edhe në Greqi. Duket se vendi nuk sheh asnjë përjashtim nga ky trend. Më konkretisht, 8.6% e qytetarëve në Greqi kanë në zotërim një formë kriptomonedhe. Vendi mban vendin e 30-të në listë. Përqindje edhe më të ulëta në krahasim me Greqinë kanë vende si Danimarka, Suedia, Britania e Madhe, Rumania, Tajvani dhe Meksika. Në Danimarkë, Suedi dhe MB, për shembull, 8,3% e përdoruesve të internetit janë pronarë të kriptomonedhave. Të tre vendet ndajnë vendin e 31-të në listën e posedimit të kriptomonedhave në vitin 2022. Në Rumani, Tajvan dhe Meksikë, 7,9%, 7,6% dhe 7,3% e përdoruesve të internetit janë pronarë të kriptomonedhave. Megjithatë, disa qytetarë në mbarë botën ua kthejnë shpinën kriptomonedhave. Qytetarët në Rusi (vetëm 2%), Izrael (3%), Marok (3.1%) dhe Arabinë Saudite (3.6%) kanë normat më të ulëta të posedimit të kriptomonedhave. Sipas një tjetër sondazhi të kryer në tremujorin e tretë të 2021, meshkujt e moshës 25-34 vjeç përfaqësojnë 15.5% të pronarëve të kriptomonedhave. Sa i përket femrave, përqindja përkatëse është 9.5%. Në përgjithësi, pjesa më e madhe e pronësisë së kriptomonedhave është e përqendruar tek njerëzit e moshës 16-44 vjeç. Pa dyshim, kriptovalutat janë bërë pjesë e jetës së përditshme të njerëzve, duke zëvendësuar disa nga rolet që luajnë sistemet monetare tradicionale. Për më tepër, një tjetër sondazh zbuloi se rreth 55% e qytetarëve amerikanë do të dëshironin të merrnin pagat e tyre në asete dixhitale.

Related Posts

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Sezoni i Altcoin-eve ka nisur zyrtarisht. Aksionet e kompanive, si MicroStrategy dhe Coinbase po lulëzojnë ndërsa banka Standard Chartered pret një...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

CZ dhe Binance pranojnë fajësinë, duke rënë dakord për gjoba me vlerë miliarda dollar. Kraken përballet me një tjetër padi të re. JP Morgan deklaron...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Tether investon në pajisijet e prodhimit të Bitcoin-eve. Një status rreth XRP ETF manipulon tregun. Fonidi i pensioneve i Koresë së Jugut investon në...