Çfarë po ndodh me Solanan?

Askush nuk e mendonte se FTX do të paraqiste falimentimin duke përkeqsuar gjendjen e tregut dhe do të vendoste në krizë shumë projekte të cilat ata kanë investuar në fillimet e tyre. Një ndër këto projekte që po has veshtirësi pas paraqitjes për falimentim nga FTX është dhe Solana.

Sa kohë do të vuajë Solana nga kjo rënie?

Një pjesë e madhe e tokenave të Solana-s janë të lidhur me FTX-in, që do të thotë se bursa e falimentuar do të ketë akses në miliona tokena të Solanas deri në janar 2028.
Solana ka humbur 60% të vlerës së saj brenda një jave për shkak të ekspozimit të saj ndaj bursës së kriptove FTX, e cila mund të vazhdojë të ndjekë "vrasësin Ethereum" edhe në të ardhmen.

Ekspozimi ndaj FTX dhe Alameda Research dëmtoi çmimin e Solanës

FTX dhe firma e investimeve Alameda Research do të kenë kontroll mbi 50 milionë SOL, sipas deklaratës së Solanës të lëshuar më 10 nëntor.
Subjektet FTX morën 4 milion SOL nga Fondacioni i Solanas më 31 gusht 2020. Ata gjithashtu filluan të marrin një pjesë prej 12 milion SOL nga 11 shtator 2020 dhe gati 34.52 milion SOL nga 7 janar 2021, përmes një " mekanizmi linear të zhbllokimit mujor".
Për më tepër, entitetet e FTX filluan të marrin pjesë të një rezerve 7.5 milionë SOL nga Solana Labs më 17 shkurt 2021. Një transaksion me vlerë 62,000 SOL midis të njëjtave entitete mbetet i pashlyer.
Shumica e tokenave SOL të premtuara për FTX dhe Alameda nuk janë shpërndarë ende, që do të thotë se firma nuk i ka ende në zotërim, por është e detyruar t'i shpërndajë ato përmes mekanizmit linear të zhbllokimit mujor deri në janar 2028.
Kjo e lë tregun me mëdyshje rreth asaj që mund të ndodhë me tokenat SOL pasi ato të zhbllokohen, duke pasur parasysh paraqitjen e falimentimit të FTX që ka të ngjarë të ngrijë të gjitha fondet e mbetura.
Gjithashtu, firma thuhet se ka 9 miliardë dollarë detyrime kundrejt një bilanc prej 1 miliard dollarësh, gjë që mund t'i shtyjë administratorët e saj të likuidojnë zotërimet e saj SOL për të shlyer debitorët.
Për të shmangur një skenar të tillë, Solana mund të bëjë ndryshime teknike në shpërndarjen e tokenave të saj, duke reduktuar ndikimin e FTX. Një propozim rreth shpërndarjes së tokenave, i paraqitur më 13 nëntor tregonte disa opsione.

Çfarë ka rezervuar e ardhmja për Solanën?

Të dyja si Solana Foundation dhe Solana Labs kanë treguar se do të vazhdojnë të mbështesin zhvillimin e ekosistemit përmes: financimit, eventeve dhe ndihmës që u japin zhvilluesve. Ky duket një fillim i mirë por, vështirësia më e madhe do të jetë rifitimi i besimit të zhvilluesve, i cili do të varet nga Vlera Totale e Kycur (TVL) e Solanas sepse shumica e zhvilluesve janë në mëdyshje si pasojë e situatës që është krijuar nga lidhja e saj me FTX.

Në pikëpamjen afatgjatë Solana duket se do të mbijetojë edhe pse përflitet se ajo mund të jetë Luna e rradhës. Solana ka për të mbijetuar vetëm nëse ajo do të vazhdojë të sjell inovacion dhe protokolle të reja në Blockchain. Për momentin Solana ndodhet në një situatë kritike nga e cila ajo ose do të vazhdojë të lulëzoj ose do të kthehet në një ‘Blockchain të harruar’. Gjithcka do të varet nga veprimet e rradhës të komunitetit të saj.

354250d4-e5cf-4ebc-85eb-812477e8e620-image.png

Related Posts

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Sezoni i Altcoin-eve ka nisur zyrtarisht. Aksionet e kompanive, si MicroStrategy dhe Coinbase po lulëzojnë ndërsa banka Standard Chartered pret një...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

CZ dhe Binance pranojnë fajësinë, duke rënë dakord për gjoba me vlerë miliarda dollar. Kraken përballet me një tjetër padi të re. JP Morgan deklaron...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Tether investon në pajisijet e prodhimit të Bitcoin-eve. Një status rreth XRP ETF manipulon tregun. Fonidi i pensioneve i Koresë së Jugut investon në...