Çfarë është tregtimi i automatizuar i kriptomonedhave dhe si funksionon ai?

Teknologjia ka bërë të mundur automatizimin e disa proceseve tregtare, duke përfshirë analizën e tregut, parashikimin e tendencave dhe ekzekutimin e pozicioneve tregtare. Kjo liron më shumë kohë për planifikimin strategjik dhe krijimin e një themeli të fortë për suksesin afatgjatë të tregtimit të kriptomonedhave.

Çfarë është tregtimi i automatizuar i kriptomonedhave?

Tregtimi i automatizuar i kriptomonedhave është praktikë e përdorimit të programeve kompjuterike (botet e tregtimit të kriptove) për të blerë dhe shitur monedha dixhitale në emër të dikujt. Këto aplikacione softuerike synojnë të reagojnë ndaj ndryshimeve të tregut për të tregtuar në momentin optimal. Për më tepër, tregtimi automatik i kriptove heq elementin e pasigurisë dhe emocioneve nga blerja dhe shitja manuale e kriptomonedhave.

Në përgjithësi, tregtimi i automatizuar i kriptove kalon nëpër katër hapa: analiza e të dhënave, gjenerimi i sinjalit, shpërndarja e rrezikut dhe ekzekutimi:

Analiza e të dhënave: Në një botë të orientuar nga teknologjia, të dhënat janë një përbërës thelbësor për suksesin dhe kjo është arsyeja pse një bot tregtar i kriptove ka nevojë për analizë të të dhënave. Softueri mund të kryejë detyrat e nxjerrjes së të dhënave me një ritëm më të shpejtë se sa një njeri.
Gjenerimi i sinjalit: Një bot kryen punën e tregtarit duke parashikuar tendencat e tregut dhe duke identifikuar tregtitë e mundshme bazuar në të dhënat e tregut dhe treguesit e analizës teknike.
Shpërndarja e rrezikut: Funksioni i shpërndarjes së rrezikut është vendi ku roboti përcakton se si të shpërndajë rrezikun midis investimeve të ndryshme bazuar në parametrat e paracaktuar të përcaktuara nga tregtari. Këto rregulla zakonisht përcaktojnë se si dhe sa përqind e kapitalit do të investohet gjatë tregtimit.
Ekzekutimi: Procesi në të cilin kriptomonedhat blihen dhe shiten njihet si ekzekutim. Në këtë periudhë, sinjalet do të gjenerojnë urdhra blerjeje ose shitjesh që i kalohen bursës nëpërmjet API-së së saj.

A është i ligjshëm automatizimi i kriptomonedhave?

Nuk ka asgjë të paligjshme në lidhje me përdorimin e një roboti tregtar në çdo juridiksion ku tregtimi i kriptomonedhave lejohet. Në tregun financiar tradicional, përdorimi i robotëve është mjaft i zakonshëm dhe i rregulluar mirë. Makineritë tani kryejnë një numër të madh tregtimesh të aksioneve dhe e njëjta gjë vlen edhe për tregtimin e kriptomonedhave.

A funksionojnë robotët e automatizuar të tregtimit? Problemi nuk është nëse ato funksionojnë; është sa mirë funksionojnë. Ndikimi i tyre përcaktohet gjithashtu nga një sërë faktorësh, duke përfshirë platformën dhe botin e përdorur, si dhe nivelin e ekspertizës dhe përvojës që ka përdoruesi.

Avantazhet dhe disavantazhet e tregtimit të automatizuar të kriptomonedhave

Ka një sërë avantazhesh që gëzojnë ata që miratojnë tregtimin e automatizuar të kriptove. Këtu janë disa nga përfitimet më të dukshme të tregtimit të automatizuar
Avantazhet
Minimizimi i emocioneve
Testimi
Ruajtja e disiplinës
Përmirësimi i shpejtësisë së hyrjes së porosive
Diversifikimi i tregtisë

Disavantazhet
Megjithëse tregtarët e automatizuar të kriptove gëzojnë një sërë përfitimesh, ka një numër të metash që lidhen me praktikën, duke përfshirë.
Kostot e larta të fillimit
Kostot e mirëmbajtjes së vazhdueshme
Mungesa e fleksibilitetit
Dështim mekanik

A është i sigurt tregtimi i automatizuar i kriptomonedhave?

Siguria e tregtimit të automatizuar të kriptove varet nga dizajni i sistemit dhe nëse tregtitë monitorohen rregullisht. Megjithatë, ato thjesht nuk mund të vendosen dhe harrohen, duke pritur që ata të trajtojnë paqëndrueshmërinë e tregut dhe t'i kursejnë tregtarët nga humbjet në mënyrë të përsosur. Megjithatë, ato mund të jenë një mjet i besueshëm që mund të lehtësojë tregtimin e kriptomonedhave duke optimizuar proceset dhe duke lejuar tregtimin.

d27f3775-ec14-45b8-a55a-01107deb2f1a-image.png

Related Posts

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Miratohen aplikimet për Bitcoin ETF, por ky miratim nisi më pare me një lajm të rremë. Një përditësim i ri po diskutohet për Ethereum, ndërsa SEC ka...

Bitcoin ETF miratohet zyrtarisht nga SEC

Komisioni i Shkëmbimit dhe Letrave me Vlerë i SHBA-së ka miratuar zyrtarisht fondet e para të tregtueshme të rregulluara në Shtetet e Bashkuara të...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk shkakton polemika si pasojë të një citimi të gabuar gjatë prezantimit të BitKey të Dorsey. Coinbase ju lejon të dërgoni para përmes mediave...