Brazili miratoi ligjin për legalizimin e kriptove si një mënyrë pagese

Ndërkohë që Brazili nuk e ka bërë kurs ligjor Bitcoin-in siç bëri El Salvador vitin e kaluar, kombi i Amerikës Jugore ka miratuar një ligj që legalizon pagesat me kripto në të gjithë vendin.

Dhoma e Deputetëve të Brazilit, një organ legjislativ federal, ka miratuar një kuadër rregullator që legalizon përdorimin e kriptomonedhave si një metodë pagese brenda vendit. Ndërsa kjo ngjarje është shumë e rëndësishëm për kriptomonedhat brenda Brazilit, ligji ende kërkon nënshkrimin e presidentit të Brazilit që të miratohet.

Miratimi i projektligjit nuk bën asnjë kriptomonedhë si kurs ligjor brenda vendit por, projektligji do të përfshijë monedhat dixhitale dhe programet e përcaktimit të mënyrave të pagesave që janë nën mbikëqyrjen e bankës qendrore të vendit.

Pas miratimit në ligj, dega ekzekutive e qeverisë duhet të vendosë se cila zyrë do të jetë përgjegjëse për mbikëqyrjen. Megjithatë, tokenat që do të konsiderohen letra me vlerë do të mbeten nën juridiksionin e Komisionit Brazilian të Letrave me Vlerë dhe Shkëmbimit (CVM).

Përveç përcaktimit të kriptomonedhave si një mënyrë pagese, ligji mundëson krijimin e licencave për bursat e kriptomonedhave dhe për ruajtjen dhe menaxhimin e tyre nga palët e treta. Përveç kësaj, ligji do të kërkojë që bursat të bëjnë një dallim të qartë midis fondeve të kompanisë dhe përdoruesve, për të shmangur një incident tjetër si kolapsi i FTX.

Në qershor, një propozim i ngjashëm u lëshua për të lejuar brazilianët të përdorin kriptomonedhat si një mjet pagese dhe të mbrojnë çelësat e tyre privatë nga marrja e gjykatave. Propozimi synon t'i bëjë asetet dixhitale një mjet shkëmbimi dhe një "instrument aksesi" në mallra, shërbime ose investime.

Ndërkohë që kolapsi FTX ka ndikuar në shumë sektorë brenda tregut të kriptomonedhave, ai nuk do të ndikojë në përdorimin e përditshëm të tyre për brazilianët sipas Thiago César, CEO i Transfero Group, i cili është i lidhur ngushtë me ekosistemin e kriptomonedhave braziliane.

c6e2d045-cf0b-433a-9cd0-93100fbd61fb-image.png

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Çmimet e tokenave të lidhur me AI u rritën. Rrjeti i Bitcoin-it po mbingarkohet. Binance lançon shërbimin e huasë së NFT-ve ndërsa Hong Kongu jep ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e ...