Bitcoin reziston, zyrtarët e ECB thonë se kriptomonedha është drejt fundit

Rregullorja e kriptomonedhave mund të keqkuptohet si miratim, thanë zyrtarët në Bankën Qendrore Evropiane.

Bitcoin (BTC) u krijua gati 15 vjet më parë si një mënyrë për të përmirësuar ose zëvendësuar sistemin ekzistues monetar, por këto shpresa nuk janë shuar, shkruan Ulrich Bindseil, drejtor i përgjithshëm i Infrastrukturës së tregut dhe pagesave në Bankën Qendrore Evropiane.
"Bitcoin nuk është përdorur kurrë në ndonjë masë të konsiderueshme për transaksione ligjore në botën reale," shkruan ai dhe këshilltari Jürgen Schaff në një postim në blog të titulluar "Rezistenca e fundit e Bitcoin-it" të mërkurën. Ndërsa tregtarët duken të inkurajuar nga aftësia e Bitcoin-it për të qëndruar në intervalin 16,000-20,000 dollarë në mes të kolapsit të kriptomonedhave, Bindseil dhe Schaff e quajtën veprimin aktual të çmimit "një gulçim i nxitur artificialisht përpara rrugës drejt fundit".

"Dizajni konceptual dhe mangësitë teknologjike" të Bitcoin-it e bëjnë atë të papërshtatshëm për pagesa, dhe meqenëse kripto-ja nuk gjeneron flukse parash ose dividentë, është gjithashtu një investim i dobët, argumentuan ata. Ata të dy pretenduan se vlera e Bitcoin-it varet nga investimet e vazhdueshme nga investitorët e rinj dhe thanë se "investitorët e mëdhenj të Bitcoin-it kanë stimujt më të fortë për të mbajtur euforinë".

Mos e keqkuptoni rregulloren si miratim, paralajmëruan të dy, duke kritikuar klasën e kriptove se po parashtron idenë se ato janë thjesht një tjetër klasë asetesh të denja për një vend në portofolet e investitorëve.
ECB nuk është e njohur për mbrojtjen e kriptove, por vlerësimi kritik i bankës për Bitcoin-in erdhi me një paralajmërim se si rregullohet industria. Në fakt, ligjvënësit dhe rregullatorët në mbarë botën po shqyrtojnë qasjen e tyre për mbikëqyrjen e kriptomonedhave pas rënies së bursës të kriptove FTX, e cila operoi nëpër juridiksione të shumta me pak përgjegjësi.
Të mërkurën, rregullatorët financiarë të Singaporit mbrojtën standardet e tyre të mbikëqyrjes para ligjvënësve dhe shpjeguan pse një fond në pronësi të shtetit u investua në FTX.

Bashkimi Evropian kohët e fundit ra dakord për rregulloren e tij gjithëpërfshirëse të Tregjeve të Aseteve Dixhitale (MiCA). Ligjvënësit shprehën shqetësime për efektivitetin e rregullave dhe nëse ato do të ishin mjaft të vështira për të parandaluar kolapset e ardhshme.
Bindseil dhe Schaaf e mbyllën esenë e tyre duke kritikuar rrjetin me energji intensive të Bitcoin-it si "një ndotës të paprecedentë" dhe paralajmëruan bankat për "dëmtimin e mundshëm të reputacionit" nga promovimi i tij.

913E464E-906E-413D-9C47-425AD60A489F.png

Related Posts

SEC padit Binance se ka keqpërdorur fondet e klientëve

Komisioni i Shkëmbimeve dhe Letrave me Vlerë (SEC) paditi të hënën Binance, bursën më të madhe të kriptomonedhave në botë, duke pretenduar se kompania ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk përballet me akuza të reja për tregtimin e Dogecoin. Coinbase thotë se AI mund të përfitojë nga kriptomonedhat, ndërsa një portofol ...

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...