Si të fitoni të ardhura pasive në kripto gjatë një tregu rënës

Për investitorët me përvojë, një treg rënës nuk është asgjë jashtë normales. Kjo ka ndodhur në të kaluarën, dhe do të ndodhë përsëri edhe për kriptomonedhat. Pjesa më e madhe e investitorëve janë në mes të ‘dimrit të parë të kriptove’, gjatë të cilit shumica e aseteve dixhitale kanë humbur me më shumë se 70% që nga nëntori 2021.

Çfarë është një treg rënës?

Në botën e kriptomonedhave, një treg rënës i referohet një periudhe kohore ku çmimet dhe besimi i tregut bien ndjeshëm. Sa zgjat një treg rënës? Nuk ka një periudhë të caktuar kohore por, shumica e njerëzve pajtohen që një treg rënës zgjat të paktën tre muaj. Tregu aktual rënës i kriptomonedhave filloi në nëntor të vitit 2021 dhe nuk ka shenja ndalimi. Pra, sa do të zgjasë ky treg rënës?
Kjo është e pamundur të thuhet me siguri, por bazuar në tendencat e kaluara, mund të marrë pak kohë. Cikli i fundit rënës zgjati mbi dy vjet, nga 2017 deri në fund të 2020. Edhe tregu aktual duket se po ndjek hapa e tregut të mëparshëm kështu që mund të jemi ende herët për të thënë se këtij cikli po i vjen fundi.

Si ti mbijetoni një tregu rënës?

Duke pasur parasysh kushtet aktuale të tregut të paqëndrueshmërisë së vazhdueshme dhe shqetësimit për të ardhmen mund të jetë e vështirë për të marrë vendime logjike. Çelësi për të mbijetuar një treg rënës është të kesh një vizion afatgjatë dhe të fokusohesh në bazat e projektit dhe jo në çmimin aktual. Megjithëse tregjet rënëse zakonisht rezultojnë të sjellin çmime të mira por, ata dëmtojnë shumë portofolet, të cilët mund të kërkojnë shumë kohë për t'u rikuperuar ose nuk do të mund të rikuperohen kurrë. Një treg rënës është një shembull i mirë se si ruajtja e kapitalit është e rëndësishme në kryerjen e investimeve.

Por cilat janë përfitimet që sjell një treg rënës?

Edhe pse një treg rënës mund të jetë dekurajues për investitorët, ai në fakt ka disa përfitime. Disa nga avantazhet e një tregu rënës janë:
• Blerja e aseteve me çmim të ulët dhe shitja e tyre me çmim të lartë kur të rimëkëmbet tregu.
• Investitorët mësojnë të zotërojnë emocionet e tyre.
• Krijon investitorë të disiplinuar dhe të qëndrueshëm.
• Investitorët mund të vlerësojnë rezistencën e tyre ndaj rrezikut.

Mënyrat për të gjeneruar të ardhura pasive në një treg rënës

Edhe pse mund të jetë e vështirë të gjesh asete dixhitale që nuk janë dëmtuar nga rënia e tregut, ka ende disa metoda për të gjeneruar të ardhura pasive në një këtë treg. Disa prej tyre janë:

Depozitimi
Depozitimi mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të gjeneruar të ardhura, si dhe për të rritur pozicionin tuaj në një projekt. Depozitimi është procesi i kyçjes së monedhave ose tokenave në një platformë të caktuar për të fituar interes. Tokenat mund të vendosen në platforma të centralizuara si Binance, Crypto.com, Kucoin ose Bybit. Përveç kësaj, ka shumë bursa të decentralizuara (DEX) të disponueshme si Uniswap, Balancer dhe Curve, ku investitorët mund të ofrojnë likuiditet dhe të fitojnë një pjesë të tarifave të tregtimit.

Tregtimi i kriptomonedhave
Tregtimi i kriptomonedhave gjatë një tregu ariu mund të jetë një mundësi e mirë për të blerë me çmime të ulta dhe për të shitur kur çmimet të rriten. Investitorët mund të tregtojnë kriptomonedha në një sërë bursash të ndryshme, duke përfshirë ato të centralizuara si Binance dhe Kraken ose DEX si Uniswap dhe dYdX2.

Prodhimi i kriptomonedhave
Prodhimi i kriptomonedhave është një mënyrë tjetër për të gjeneruar të ardhura pasive në një treg rënës edhe pse shpërblimet mund të jenë më të ulëta se në një treg rritës.

Marketingu
Marketingu në botën e kriptomonedhave është një mënyrë tjetër për të gjeneruar të ardhura pasive gjatë rënies së tregut. Shumë projekte ofrojnë tarifa të larta komisioni dhe disa madje paguajnë shpërblime në formën e tokenave të projektit.

Airdrope
Airdrop-et janë bërë një mënyrë popullore për të gjeneruar të ardhura pasive në një treg rënës. Airdrop-et janë tokena që projektet i japin falas për të promovuar projektin e tyre ose për të rritur ndërgjegjësimin.

Investimet mesatare (DCA)
Dollar Cost Averaging (DCA) është një mënyrë për të bërë të ardhura pasive për investimet tuaja. Kjo do të thotë të blini një shumë fikse të një aseti në një cikël periodik, pavarësisht nga çmimi. Në planin afatgjatë, çmimi mesatar i asetit dixhital do të jetë i barabartë dhe investitorët kanë një shans të mirë për të bërë një fitim kur të kthehet tregu rritës.

Strategjitë e investimit në monedha të qëndrushme (stablecoins)

Monedhat e qëndrushme janë asete dixhitale që janë të lidhura me dollarin e Shteteve të Bashkuara. Kjo do të thotë se ato nuk i nënshtrohen të njëjtës paqëndrueshmëri si kriptomonedhat e tjera. Si rezultat, monedhat e qëndrueshme mund të jenë një mënyrë e shkëlqyeshme për të ruajtur vlerën dhe për të gjeneruar të ardhura pasive në një treg rënës përmes normave të interesit.
Monedhat e qëndrueshme nuk janë kategoria më e paqëndrueshme e aseteve dixhitale, por ato nuk janë pa rrezik. Dështimi i stablecoin UST në maj 2022 është një rast i tillë, duke demonstruar se edhe monedhat e qëndrueshme kanë rrezik.

Krijimi i një NFT-je

NFT-të janë asete dixhitale që përfaqësojnë një gamë të gjerë artikujsh, duke përfshirë artin, koleksionet dhe karakteret në lojë. Një mënyrë për të gjeneruar të ardhura pasive me NFT-të është të krijoni tuajat.

Punoni në industrinë e kriptomonedhave

Edhe gjatë tregut rënës ka mundësi për të fituar para në kripto. Një mënyrë është të gjesh një punë në industri. Me popullaritetin në rritje të kriptomonedhave, ka një kërkesë në rritje për punëtorë me përvojë në Blockchain dhe kripto.

Mundësia ideale

Nuk ka asnjë formulë sekrete për gjenerimin e parave gjatë një tregu rënës, por ka disa teknika që investitorët mund të përdorin për të mbrojtur investimet e tyre dhe madje për të fituar disa para. Blerja e kriptomonedhave me çmim të ulët dhe shitja me çmim të lartë mund të jetë një mënyrë ideale për të fituar para nga rëniet e tregut.

1AA64588-08C0-48FE-8985-DEE1EC5826A4.jpeg

Related Posts

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Miratohen aplikimet për Bitcoin ETF, por ky miratim nisi më pare me një lajm të rremë. Një përditësim i ri po diskutohet për Ethereum, ndërsa SEC ka...

Bitcoin ETF miratohet zyrtarisht nga SEC

Komisioni i Shkëmbimit dhe Letrave me Vlerë i SHBA-së ka miratuar zyrtarisht fondet e para të tregtueshme të rregulluara në Shtetet e Bashkuara të...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk shkakton polemika si pasojë të një citimi të gabuar gjatë prezantimit të BitKey të Dorsey. Coinbase ju lejon të dërgoni para përmes mediave...