Bitcoin vs Ethereum: Si ndahet komuniteti midis ofertës së kufizuar dhe modelit deflacionist?

Bitcoin dhe Ethereum, dy kriptomonedhat kryesore, kanë qenë gjithmonë përballë njëra-tjetrës. Me fillimin e vitit të ri, debati i parë është shfaqur duke krahasuar ofertën e kufizuar prej 21 milionë të Bitcoin-it me modelin deflacionist të Ethereum.

Një përdorues i Twitter-it, përkrahës i Ethereum, krahasoi dy kriptomonedhat dhe sugjeroi që "modeli deflacionist i ETH është më i mirë se oferta e kufizuar e BTC". Krahasimi nuk u pëlqeu shumë përkrahësve të BTC-së, të cilët vunë në dukje shpejt se shëndeti vjen nga besueshmëria e politikës monetare. Dan Held, një përkrahës i famshëm i Bitcoin, vuri në dukje ndryshimin e vazhdueshëm të politikave të Ethereum. Gjithashtu ai tha se: “Koha ndërton besim te njerëzit, nuk ka të bëjë vetëm me kodin. Sipas logjikës suaj, nëse do të krijonim një kriptomonedhë tjetër me më shumë deflacion, kjo do të ishte "më e shëndoshë".
Një tjetër përkrahës i Bitcoin vuri në dyshim besueshmërinë e politikës monetare të Ethereum, duke kujtuar se e njëjta politikë monetare "ka ndryshuar të paktën 11 herë në shtatë vitet e ekzistencës së saj". Nga ana tjetër, Bitcoin nuk e ka ndryshuar asnjëherë politikën e saj monetare.

Ethereum u bë deflacionist në gusht të vitit 2021 me prezantimin e Ethereum-1559 (EIP-1559) i cili përdor një mekanizëm djegieje, mekanizëm që djeg automatikisht një pjesë të tarifës së transaksionit, duke ulur ofertën e përgjithshëm të ETH.
Bitcoin është përballur me ndryshime të ngjashme monetare dhe ndryshime të kodit origjinal në të kaluarën. Më i dalluari erdhi gjatë vitit 2017 kur pati një kërkesë në rritje për rritjen e madhësisë së bllokut të Bitcoin për të akomoduar më shumë transaksione për bllok dhe për ta bërë atë më të shkallëzuar.
Shumica e komunitetit të Bitcoin mbeti kundër bërjes së ndonjë ndryshimi në kodin origjinal të Satoshi Nakamoto. Si rezultat, rrjeti i Bitcoin përjetoi një vështirësi në vitin 2017, duke çuar në formimin e Bitcoin Cash.

5e910047-913e-468b-bd5f-cfbbc15cb35c-image.png

Related Posts

SEC padit Binance se ka keqpërdorur fondet e klientëve

Komisioni i Shkëmbimeve dhe Letrave me Vlerë (SEC) paditi të hënën Binance, bursën më të madhe të kriptomonedhave në botë, duke pretenduar se kompania ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk përballet me akuza të reja për tregtimin e Dogecoin. Coinbase thotë se AI mund të përfitojë nga kriptomonedhat, ndërsa një portofol ...

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...