Debitorët e FTX kërkojnë që deri në fund të muajit tu kthehen donacionet politike

Bursa e falimentuar e kriptomonedhave, FTX, po u kërkon figurave dhe grupeve politike që të kthejnë donacionet e lidhura me ish-CEO Sam Bankman-Fried dhe drejtuesit e tjerë të FTX-it deri në fund të shkurtit.

FTX po iu dërgon njoftime konfidenciale figurave politike, grupeve të veprimit politik dhe marrësve të tjerë të kontributeve dhe pagesave. Bursa e kriptomonedhave paraqiti falimentimin në nëntor. Debitorët e FTX po shqyrtojnë donacionet politike të bëra midis marsit 2020 dhe nëntorit 2022 nga FTX, të cilat arrijnë vlerën e 93 milion dollarëve, sipas dokumenteve gjyqësore të paraqitura në janar. Bankman-Fried është deklaruar i pafajshëm për shkeljen e ligjeve të financimit të fushatës, në një çështje të veçantë penale. Disa grupe politike që morën fonde të lidhura me FTX kanë ndërmarrë tashmë hapa për t'i kthyer paratë. Komiteti Kombëtar Demokratik, së bashku me komitetet kyçe të fushatës së Senatit dhe Dhomës së Përfaqësuesve, thanë në dhjetor se ata do të lënë mënjanë më shumë se 1 milion dollarë të lidhura me FTX dhe do t'i kthejnë ato te avokatët që po merren me këtë ҫështje.

Disa ligjvënës individualë që morën donacione të lidhura me FTX morën hapa për t'u distancuar simbolikisht nga bursa duke i dhuruar paratë për bamirësi. Kjo nuk do t'i ndalojë avokatët të kërkojnë të kthejnë fondet, paralajmëroi FTX.
“Përfituesit paralajmërohen se kryerja e një pagese ose dhurimi për një palë të tretë (duke përfshirë edhe bamirësitë) në shumën e çdo pagese të marrë nga një kontribues i FTX-it, nuk i pengon debitorët e FTX-it të kërkojnë rikuperim nga marrësi ose ndonjë transferues i mëvonshëm,” tha FTX. .

f9bdfd32-c9d8-4ba2-8238-202988d54d9b-image.png

Related Posts

SEC padit Binance se ka keqpërdorur fondet e klientëve

Komisioni i Shkëmbimeve dhe Letrave me Vlerë (SEC) paditi të hënën Binance, bursën më të madhe të kriptomonedhave në botë, duke pretenduar se kompania ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk përballet me akuza të reja për tregtimin e Dogecoin. Coinbase thotë se AI mund të përfitojë nga kriptomonedhat, ndërsa një portofol ...

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...