Raporti rreth industrisë së kriptomonedhave për tremujorin e parë të vitit 2023

Raporti rreth industrisë së kriptomonedhave për tremujorin e parë të vitit 2023

Posted on April 18, 2023 by Vial

Ky vit solli fillime të reja, pasi tregu i kriptomonedhave u zgjua nga letargjia e vitit 2022, duke u rritur rreth 48.9%. Kapitali total i tregut u rrit nga 831.8 miliard dollarësh më 1 janar 2023 në 1.238 trilion dollarë më 31 mars 2023. Edhe pse rruga nuk ishte aq e lehtë, kjo ecuri përmbysi humbjet që erdhën si pasojë e kolapsit të FTX-it. Çmimet e Bitcoin (BTC) dhe Ethereum (ETH) tani janë respektivisht rreth 30,000 dhe 2,000 dollarë, me BTC që po performon veçanërisht mirë, duke u rritur rreth 77% këtë tremujor.

Raporti gjithëpërfshirës i realizuar nga CoinGecko mbi industrinë e kriptomonedhave për tremujorin e parë të vitit 2023 mbulon gjithçka, duke nisur me analizën e tregut të kriptomonedhave, analizimin e ekosistemeve të financave të decentralizuara (DeFi), NFT-ve dhe analizimin e performancës së bursave të centralizuara (CEX) dhe ato të decentralizuara (DEX).

Lexoni artikullin e plotë në linkun mëposhtë:

https://www.coingecko.com/research/publications/2023-q1-crypto-report

Posted under: Education, Media