Raporti rreth industrisë së kriptomonedhave për tremujorin e parë të vitit 2023

Ky vit solli fillime të reja, pasi tregu i kriptomonedhave u zgjua nga letargjia e vitit 2022, duke u rritur rreth 48.9%. Kapitali total i tregut u rrit nga 831.8 miliard dollarësh më 1 janar 2023 në 1.238 trilion dollarë më 31 mars 2023. Edhe pse rruga nuk ishte aq e lehtë, kjo ecuri përmbysi humbjet që erdhën si pasojë e kolapsit të FTX-it. Çmimet e Bitcoin (BTC) dhe Ethereum (ETH) tani janë respektivisht rreth 30,000 dhe 2,000 dollarë, me BTC që po performon veçanërisht mirë, duke u rritur rreth 77% këtë tremujor.

Raporti gjithëpërfshirës i realizuar nga CoinGecko mbi industrinë e kriptomonedhave për tremujorin e parë të vitit 2023 mbulon gjithçka, duke nisur me analizën e tregut të kriptomonedhave, analizimin e ekosistemeve të financave të decentralizuara (DeFi), NFT-ve dhe analizimin e performancës së bursave të centralizuara (CEX) dhe ato të decentralizuara (DEX).

Lexoni artikullin e plotë në linkun mëposhtë:

https://www.coingecko.com/research/publications/2023-q1-crypto-report

Raporti rreth industrisë së kriptomonedhave për tremujorin e parë të vitit 2023

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Festojmë kulturën e Hip Hop-it Shqipëtar përmes ViAl  

Momenti i shumëpritur erdhiiii !! Shënoni datën, përhapni fjalën dhe përgatituni për përvojën më të paharrueshme të kulturës Hip Hop në Shqipëri. ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e ...