ViAl joins Founders Retreat by Swiss EP

ViAl joins Founders Retreat by Swiss EP

Posted on May 8, 2023 by Vial

Vial recently participated in a Founder Retreat event organized by Swiss EP, a funded Swiss government agency that supports Balkan startups. The founder retreat event, held in Durres, Albania, brought together six experts in fundraising and marketing strategy for two days of workshops and networking opportunities.

Vial’s team had the chance to network with other startups and receive personalized advice from the experts on how to refine their business model, pitch to potential investors, and develop a strong branding and marketing strategy.  The event had six experts who provided advice on fundraising and marketing strategy. Some of the experts who were present included a venture capitalist, a marketing consultant, and a branding expert.

One of the key takeaways from the founder retreat event was the importance of creating a strong pitch deck to showcase Vial’s business model and growth potential to potential investors. The experts also emphasized the need to build relationships with investors and to focus on the long-term benefits of these relationships, rather than just short-term gains. Vial’s founders will apply this advice to their own fundraising efforts by refining their pitch deck and building relationships with investors.

Another important takeaway from the founder retreat event was the importance of understanding Vial’s target market and tailoring their marketing efforts to meet the specific needs and preferences of this market. The experts also stressed the need for Vial to establish a strong brand identity that reflects the company’s values and mission. Vial’s founders will apply this advice by conducting market research to better understand their target market and by refining their branding and marketing strategies to better resonate with their audience.

Vial’s participation in the founder retreat event organized by Swiss EP was a valuable experience that provided key insights and connections in the areas of fundraising and marketing strategy. Vial is grateful to have been selected among other promising startups and has shown great potential for future growth and success. The personalized advice from experts and the networking opportunities at the retreat have equipped Vial’s team with the tools they need to take their business to the next level and make a positive impact on the region. Vial is thankful to Swiss EP for organizing this impactful event and looks forward to applying the lessons learned to their future endeavors.

Posted under: Media

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Posted on by Vial

Çmimi i Bitcoin u rrit ndërsa bankat tradicionale vazhdojnë të dështojnë. Një memecoin i ri po çmend tregun ndërsa FTX-i po has vështirësi në shlyerjen e kreditorëve të tij. Këto histori dhe më shumë, këtë javë në botën e kriptomonedhave.

Çmimi i Bitcoin u rrit ndërsa bankat tradicionale vazhdojnë të dështojnë

Çmimi i Bitcoin u rrit ndërsa bankat tradicionale vazhdojnë të dështojnë. Një memecoin i ri po çmend tregun ndërsa FTX-i po has vështirësi në shlyerjen e kreditorëve të tij. Këto histori dhe më shumë, këtë javë në botën e kriptomonedhave.

Çmimi i Bitcoin rritet ndërsa bankat amerikane rrëzohen

Tregu i kriptomonedhave u rrit si pasojë e paqëndrueshmërisë në sistemin financiar të SHBA-së. Si Bitcoin ashtu edhe Ethereum u rritën me 4%, pasi bankat rajonale të SHBA-së shitën aksionet amerikane pas rënies së First Republic Bank. Dobësitë në sektorin bankar kanë vënë në qendër të vëmendjes monedhat e decentralizuara.

PEPE, memecoin-i që po çmend tregun

Pepecoin, një memecoin i ri i bazuar në memen “Pepe the Frog”, ka arritur një kapital tregu prej 1 miliard dollarësh me mbi 1000% rritje në javën e kaluar. PEPE ka shkaktuar rritje të tregtisë midis tokenave të tjerë meme, si: WOJAK dhe PEEPO.

Chamath Palihapitiya: “Kriptot janë të vdekura në Amerikë”

Investitori Chamath Palihapitiya, i cili më parë pretendonte se Bitcoin kishte zëvendësuar arin, tani thotë se “kriptomonedhat janë të vdekura në Amerikë”. Duke folur në All-In Podcast, Palihapitiya tha se autoritetet e Shteteve të Bashkuara i kanë drejtuar armët e tyre drejt sektorit të kriptomonedhave duke iu referuar rasteve të shumta të SEC kundër kompanive të kriptomonedhave, si Coinbase, Ripple dhe Binance.

Coinbase del jashtë parashikimeve

Aksionet e Coinbase u rritën pas lajmit se fitimet e tremujorit të parë të saj i kaluan pritshmëritë. Të ardhurat e Coinbase për tremujorin ishin 773 milion dollarë, gjë që tejkaloi vlerësimet me një rritje prej 23% nga tremujori i fundit të vitit 2022. Kjo rritje e të ardhurave u reflektua mire në çmimet e aksioneve të bursës së kriptomonedhave pasi aksionet u rritën me 17%.

FTX has probleme për shlyerjen e kreditorëve

Bursa e falimentuar e kriptomonedhave FTX ka marrë lejen e gjykatës për të shitur LedgerX për 50 milion dollarë, duke mbledhur fonde shtesë për të shlyer kreditorët. FTX po kërkon gjithashtu shlyerjen e afro 4 miliard dollarëve nga Genesis Global Capital. FTX po përpiqet tu paguajë klientëve të tij një shumë prej 11 miliard dollarësh përmes shitjeve të aseteve.

Një zhvillim i ri për Metaverse

Shërbimi Cloud i Alibaba-s ka lidhur një marrëveshje me Avalanche për të krijuar një launchpad në metaverse. Launchpad-i do të krijohet për të ofruar një platformë për kompanitë që të personalizojnë dhe mirëmbajnë hapësirat e tyre në metaverse. Me ‘Cloudverse’, zhvillimi i metaverse mund të ndodhë shpejt dhe lehtë, duke hapur potencialisht dyert për ndërmarrjet e reja që t’i bashkohen hapësirës metaverse .

Crypto.com zbulon Chatbot-in e ri

Crypto.com ka zbuluar chatbot-in e tij të ri të fokusuar në kripto, të quajtur Amy, i cili bazohet në ChatGPT. Amy është krijuar posaçërisht për të ndihmuar përdoruesit në kërkimin e tyre për të mësuar më shumë rreth industrisë së kriptomonedhave, duke u ofruar atyre informacion mbi asetet dhe projektet e ndryshme të kriptove. Crypto.com thotë se Amy është e përgatitur mirë në të gjitha aspektet e industries së kriptomonedhave.

Posted under: News