Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e kontrollit rregullator i cili po i rrit edhe vështirësinë e operimit të bursës në SHBA.

Binance ndodhet nën presion

CFTC ngriti një padi më 27 mars, dhe që atëherë rruga e Binance drejt qëllimeve të saja për vitin 2023 ka hasur vështirësi. Rregullatorët nuk janë të rinj për Binance-n. Padia e CFTC-së ishte alarmi që e bëri të qartë se gjërat po bëheshin serioze për bursën.

Një raport i fundit i Bloomberg sugjeron se Departamenti i Drejtësisë i SHBA-së (DOJ) po vërtitet rreth Binance. Ata po kontrollojnë nëse Binance u dha klientëve rusë të drejtën për të përdorur bursën edhe pse ishte kundër rregullave të përcaktuar nga SHBA.

Në një bisedë me Financial Times, Eun Young Choi, shefe e agjencisë kombëtare për zbatimin e kriptomonedhave, dha një vështrim në planin e tyre. Duket se departamenti po përgatitet kundër shumë bursa kriptomonedhash në SHBA.

A do ta detyrojë kjo Binance-n të largohet nga Shtetet e Bashkuara?

Binance ka hyrë në një zonë pasigurie. Me agjencitë e shumta që shprehen kundër Binance, operimi pa probleme në SHBA po bëhet një objektiv i vështirë për t'u arritur.

Binance nuk e fshehu zhgënjimin e saj pas largimit të saj nga Kanadaja, si pasojë e udhëzimeve të reja të shtetit rreth monedhave të qëndrushme (stablecoins) dhe kufizimet e investitorëve. Dalja e tyre nga tregu kanadez është një shenjë e qartë e detit të trazuar ku ata po lundrojnë.

Binance humbet 20% së tregut ndaj rivalëve aziatikë

Binance, pavarësisht problemeve nga rregullatorët, po mban pozicionin e saj si një nga bursat kryesore në industri. Megjithatë, presionet e rregullatorëve kanë vënë një frenim në rritjen e saj dhe mbajtjen e klientëve gjatë gjithë vitit. Ndërkohë, bursat rivale të Binance si Huobi dhe OKX janë në rritje.

Edhe pse kriptomonedhat patën një rritje të përgjithshme këtë vit, asetet e zotëruara nga Binance nuk kanë lëvizur shumë. Kjo është kryesisht për shkak të daljeve të rregullta nga bursa muaj pas muaji. Për momentin, nuk ka zgjidhje të lehtë për problemet e Binance. Hetimet e vazhdueshme të rregullatorëve amerikanë kanë hedhur një hije të gjatë dyshimi mbi bursën. Duke pasur parasysh rrethanat, ka shumë të ngjarë që Binance të vazhdojë të shohë tkurrje në tregun perëndimor për sa kohë që këto stuhi rregullatore vazhdojnë të bien mbi të.

Pra, çfarë do të thotë kjo për BNB?

Kontrolli rregullator mbi Binance të vazhdojë, duke krijuar një mjedis të ashpër për operacionet e platformës. Duke pasur parasysh këtë, BNB do të mbetet prapa kriptomonedhave kryesore si BTC dhe ETH pasi investitorët drejtohen drejt zgjedhjeve më të sigurta dhe më të besueshme. Megjithatë, ekosistemi i Blockchain-it të BNB-së do të qëndrojë i palëkundur. Sidoqoftë, është e rëndësishme të theksohet se Binance, tani po hedh një efekt të zymtë mbi vetë tokenin BNB dhe ekosistemin e saj.

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Çfarë po ndodh me Ledger?

Ledger hodhi një “bombë” që i vuri flakën botës së kriptomonedhave e cila lidhej me prezantimin e funksionalitetit te tyre te ri, Ledger Recover. ...

Ethereum në 1,400 dollarë apo 2,400 dollarë, cili çmim do të arrihet i pari?

MOHIM PËRGJEGJËSIE: Jo këshillë financiare ose investimi. Çdo vendim i lidhur me investimet që merrni është përgjegjësia juaj. Analiza e çmimit ...