Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Posted on July 31, 2023 by Vial

Worldcoin ka nisur shërbimet e tij globalisht, Rusia bëhet baza e dytë më e madhe në botë për pajisjet e prodhimit të Bitcoin-it. Blackrock zbulon një rekomandim mahnitës për Bitcoin-in ndërsa komiteti i kongresit të SHBA-së miraton projektligjin për kriptomonedhat. Këto histori dhe më shumë, këtë javë në kripto.

Projekti Worldcoin nis globalisht shërbimet e tij

Projekti i themeluesit të Open AI, Sam Altman, Worldcoin, po shpërndan shërbimet e tij globalisht mes sfidave rregullatore të SHBA-së. Teknologjia Blockchain ku bazohet projekti do të kërkojë verifikimin e identitetit përmes një rruzulli metalik që skanon syrin. Inovacioni synon të trajtojë vështirësinë e ardhshme të dallimit midis njerëzve dhe robotëve, duke u dhënë tokena përdoruesve vetëm pasi të provohet se janë njerëz.

Një kripto-milioner u gjet i vdekur në Argjentinë

Investitori dhe influencuesi i kriptomonedhave, Fernando Pérez Algaba, u raportua i zhdukur dhe më vonë u gjet i vdekur në Argjentinë, i dyshuar se ishte vrarë nga një grup profesionist. Eshtrat e copëtuara të viktimës u zbuluan në një valixhe dhe analiza e gjurmëve të gishtërinjve dhe tatuazheve identifikoi milionerin e zhdukur.

Komiteti i Kongresit të SHBA-së miraton projektligjin për kriptomonedhat

Dy komitete kyçe të kongresit amerikan kanë avancuar një projekt-ligj dypartiak për të vendosur mbikëqyrjen federale për kriptomonedhat. Projektligji synon të klasifikojë kriptomonedhat si letra me vlerë ose mallra, të rrisë mbikëqyrjen e CFTC-së mbi industrinë e kriptove dhe të qartësojë juridiksionin e SEC. Me miratimin e të dy komisioneve të Shërbimeve Financiare dhe të Bujqësisë, projektligji është referuar në parlament për shqyrtim.

RFK Jr. konfirmon investimet e tij në BTC

Kandidati për president të SHBA-së, Robert F. Kennedy Jr, konfirmoi se ai zotëron Bitcoin. Kennedy shpjegoi, menjëherë pas Konferencës së Bitcoin në Miami, se ai vendosi t’i investnte paratë e tij duke blerë dy Bitcoin për secilin nga shtatë fëmijët e tij.” Kennedy ka folur pozitivisht për kriptomonedhën kohët e fundit, duke paraqitur plane për dollarin amerikan. të mbështetet nga Bitcoin-i.

Binance kërkon tërheqjen e ankesës së CFTC-së

Binance dhe CEO i saj Changpeng Zhao kanë paraqitur një kërkesë për të hedhur poshtë një ankesë të paraqitur nga Komisioni Amerikan i Tregtisë së Mallrave të Ardhshme. CFTC akuzon Binance për shkeljen e Aktit të Shkëmbimit të Mallrave dhe rregulloreve të lidhura me to, duke drejtuar një bursë “të paligjshme” dhe ka një program mashtrues të pajtueshmërisë. Kërkesa e Binance kërkon të kundërshtojë pretendimet e CFTC.

BlackRock ka pritshmëri të larta për Bitcoin-in

Një studim i zbuluar së fundmi i Blackrock nga prilli i vitit të kaluar sugjeron se analistët për menaxherin më të madh të aseteve në botë rekomanduan që për kthime optimale të investimeve, 85% e portofolit duhet të investohet në Bitcoin, dhe vetëm 15% i mbetur të ndahet midis aksioneve dhe obligacioneve. CEO Larry Fink tha kohët e fundit në një intervistë se gjithnjë e më shumë investitorë të arit kanë pyetur për rolin e kriptomonedhave në vitet e fundit.

Sequoia Capital zvogëlon fondin e saj të kriptomonedhave

Gjigandi i kapitalit të sipërmarrjes Sequoia Capital ka zvogëluar fondin e saj të kriptomonedhave me 66%, nga 585 milion dollarë në 200 milion dollarë, në mes të një krize likuiditeti dhe një orientimi drejt investimit në kompanitë e reja dhe më të vogla të kriptomonedhave. Kompania VC e fokusuar në teknologji u tha investitorëve në mars se do të reduktonte si fondin e saj Sequoia Crypto dhe fondin e saj të ekosistemit për të pasqyruar më mirë kushtet e ndryshuara të tregut.

Prodhuesit e Bitcoin-it grumbullohen në Rusi

Mes sanksioneve ndërkombëtare, pajisjet e prodhimit të Bitcoin-it thuhet se ende po punojnë në Rusi. Prodhuesit e pajisjeve si Bitmain dhe MicroBT po zgjerohen në Rusi, pasi tregu i SHBA-së po bëhet mjaft i vështirë ndërsa Kina ka ndaluar prodhimin e Bitcoin-eve. Më shumë pajisje po shkojnë në Rusi se kudo tjetër në botë duke e bërë vendin bazën e dytë më të madhe të pajisjeve prodhuese të Bitcoin-it në botë.

Posted under: News