Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Posted on August 14, 2023 by Vial

PayPal lançon monedhën e vet të qëndrueshme, Bankman-Fried është kthyer pas hekurave. Microsoft dhe Aptos bashkëpunojnë për të lidhur AI me Web 3. Solana ul çmimin e telefonit Saga. Këto histori dhe më shumë, këtë javë në botën e kriptomonedhave.

PayPal lançon monedhën e qëndrushme të mbështetur nga dollari

Gjigandi i pagesave PayPal ka lançuar monedhën e tij të qëndrueshme të lidhur me dollarin amerikan. Mbështetur nga depozitat në dollarë amerikanë dhe thesaret afatshkurtra të SHBA-së, monedha e qëndrueshme do të emetohet nga Paxos me simbolin PYUSD dhe do të jetë në dispozicion fillimisht për përdoruesit amerikanë. PayPal është firma e parë e madhe fintech që ka përqafuar monedhat dixhitale për pagesa dhe transferta.

SEC shtyn vendimin për fondin e tregtueshëm të Bitcoin-it

SEC ka shtyrë vendimin e saj për aplikimin e ARK Investiments për një fond të tregtueshëm të Bitcoin-it. Aplikimi fillimisht u dorëzua në maj, i cili i jep kohë SEC deri në janar për të marrë një vendim përfundimtar. SEC dha justifikimin e saj të zakonshëm për shtyrjen e procesit të miratimit, duke vënë në dukje se komisioni mund ta miratojë propozimin pa u rregulluar tregu i Bitcoin-it.

SBF hyn në burg

Themeluesi i FTX, Sam Bankman-Fried, u dërgua në burg pasi lirimi me kusht u anulua për gjykimin e tij për mashtrim në tetor. Kur iu prezantuan provat nga prokurorët, gjyqtari Lewis Kaplan tha se kishte arsye të mundshme për të besuar se Bankman-Fried ishte përpjekur të manipulonte dëshmitarët të paktën dy herë. Prokurorët kërkuan që ai të burgosej për thyerjen e rregullave të marrëveshjes së lirimit me kusht, kur ai ndau me një gazetare shkrimet personale të ish-partneres Caroline Ellison, duke synuar njollosjen e besueshmërinë së saj si dëshmitare kundër tij.

Coinbase hap Rrjetin BASE për të gjithë përdoruesit

Rrjeti Bazë i Coinbase tani është zyrtarisht i hapur për të gjithë përdoruesit. Beta e Base u lançua në shkurt, me potencialin për të sjellë më shumë përdorues në Web3. Tani, përdoruesit mund të përdorin Base për shkëmbimin e tokeneve, pagesat dhe aktivitetet e ndryshme lidhur me NFT-të. Disa ekipe Web3 po lançojnë aplikacione për Base.

Microsoft & Aptos: Ekipi i AI dhe Web3

Microsoft ka bashkëpunuar me Aptos për të bashkuar AI dhe Web3. Bashkëpunimi synon të mundësojë trajnimin e modeleve të AI të Microsoft me të dhënat e verifikuara të Blockchain-it të Aptos. Nyjet e verifikuesve për Blockchain-in e Aptos do të funksionojnë nën Azure Cloud të Microsoft, duke rritur besueshmërinë dhe sigurinë për shërbimet e tyre. Microsoft parashikon që AI do të futet në zgjidhjet e Web3 në shkallë më të madhe në të ardhmen.

Solana ul çmimin e telefonit Saga

Çmimi i telefonit të bazuar në Android, Saga, ra 40%, nga 1,000 dollarë në 599 dollarë, në atë që Solana Mobile thotë se është “hapi tjetër për të marrë një adoptim më të gjerë të celularit web3 dhe për të vazhduar përmirësimin e përvojës për komunitetin celular Solana”. Bazuar në numrin e NFT-ve unike Saga Genesis, njëra prej të cilave është krijuar me çdo konfigurim të aplikacionit Solana, vlerësohet se mbi 2000 pajisje janë shitur që kur u lançua në prill.

Koleksioni i NFT-ve të FC Barcelona siguron një investim prej 132 milion dollarësh

FC Barcelona siguroi 132 milion dollarë për projektin e saj NFT ‘Barca Vision’, me investime nga Libero Football Finance dhe Nipa Capital. Duke shitur 29.5% të aksioneve në Bridgeburg Invest, Barcelona synon të integrojë Web3, Blockchain, NFT dhe metaverse si pjesë e strategjisë dixhitale të klubit Espai Barca.

Posted under: News