Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Posted on September 5, 2023 by Vial

Tregu i kriptomonedhave has vështirësi. Elon Musk’s X merr një licencë për kriptomonedhat, Robinhood blen aksionet e saj nga Sam Bankman-Fried ndërsa një youtube-r ekspozon çelësin e tij privat gjatë një transmetimi të drejtpërdrejtë në kanalin e tij. Këto histori dhe më shumë, këtë javë në botën e kriptomonedhave.

Kriptomonedhat përjetuan një luhatshmëri të lartë këtë javë

Një vendim gjyqësor inkurajues rriti çmimet e kriptomonedhave të martën, por të enjten, SEC publikoi lajmin që ndikoi negativisht. Tregu në tërësi regjistroi një muaj negativ, me Bitcoin-in që ra gati 11% në fund të muajit.

Vendimi ndaj Grayscale sjell një rritje të çmimit të Bitcoin-it

Të martën çmimi i Bitcoin-it u rrit pas lajmit të një vendimi gjyqësor në favor të Grayscale Investments. Një Gjykatë Federale e Apelit përmbysi vendimin e SEC e cila kishte refuzuar më parë propozimin e Grayscale për Bitcoin ETF, duke hedhur poshtë njëzëri argumentet e agjencisë për mohimin. Çmimi i aksionit të GBTC pati një rritje prej 21% në lajme, duke tejkaluar edhe rritjen e Bitcoin-it me rreth 7%.

SEC vonon vendimet lidhur me Bitcoin ETF

Megjithatë, pas vendimit të së martës, SEC zgjodhi të vonojë vendimin e saj për të gjitha propozimet në pritje lidhur me Bitcoin ETF, duke shkaktuar një rënie të shpejtë në tregun e kriptomonedhave. SEC tha se i duhet një “periudhë më e gjatë” për të vlerësuar aplikimet nga BlackRock, Wisdom Tree Funds, Invesco, Galaxy Digital dhe Valkyrie Funds dhe tani ka kohë deri më 17 tetor për të miratuar ose refuzuar ato aplikime.

X fiton licencën për kriptomonedhat

Dega e pagesave së X, Twitter Payments ka marrë licencat amerikane për të ruajtur, transferuar dhe shkëmbyer kriptomonedhat në emër të përdoruesve të saj. Elon Musk ka deklaruar më parë se dëshiron ta kthejë X në një “aplikacion multifunksional”, duke premtuar se platforma do të shtojë veçori gjithëpërfshirëse të komunikimit dhe do të jetë në gjendje të drejtojë të gjithë botën financiare.

Robinhood blen mbrapsht aksionet e SBF

Robinhood ka rënë dakord të blejë aksionet e Sam Bankman-Fried në kompani për 600 milion dollarë. 55 milion aksionet e Robinhood ishin në pronësi të Bankman-Fried dhe bashkëthemeluesit të FTX, Gary Wang. Marrëveshja e riblerjes u miratua nga një gjykatë amerikane këtë javë. Aksionet e Robinhood u rritën rreth 3% pas lajmeve.

Binance nis shërbimin e dërgesave në Amerikën Latine

Binance ka lançuar shërbimin e ri të dërgesave të parave të gatshme ‘Dërgo Cash’ në Amerikën Latine që synon të lehtësojë barrën për njerëzit që dëshirojnë të dërgojnë fonde te miqtë dhe familjarët në rajon. Përdoruesit në 9 vende duke përfshirë Kolumbinë, Argjentinën, Paraguajin dhe Meksikën do të jenë në gjendje të dërgojnë fonde direkt në llogaritë bankare pa pasur nevojë për palë të tretë.

Një youtube-r ekspozon çelësin e tij privat

Ivan Bianco, i njohur për transmetimin e videove të tija rreth kriptomonedhave, ekspozoi çelësin e tij privat gjatë një transmetimi të drejtpërdrejtë ndërsa përpiqej të vendoste fjalëkalimet e tij në lojë, të cilat për fat të keq u ruajtën në të njëjtin skedar si fraza fillestare e portofolit të tij MetaMask. Bianco mbylli shpejt transmetimin e drejtpërdrejtë dhe u përpoq të transferonte fondet në një portofol tjetër, por ishte tepër vonë: një shikues kishte fituar tashmë akses dhe kishte vjedhur 86,000 tokena MATIC, me vlerë rreth 50,000 dollarë.

Posted under: News