Lajme të mëdha për industrinë e kriptomonedhave

Lajme të mëdha për industrinë e kriptomonedhave

Posted on September 11, 2023 by Vial

Ark Invest dorëzon aplikimin e parë në SHBA për Ethereum ETF. Kraken zgjeron shërbimet e tij. Google lejon reklamat NFT, ndërsa rregulla të reja për kriptomonedhat priten të hyjnë në fuqi. Këto histori dhe më shumë, këtë javë në botën e kriptomonedhave.


Aplimi i parë për Ethereum ETF

Ark Invest, në partneritet me 21Shares, kërkon të lançojë Ethereum ETF e parë në Shtetet e Bashkuara. Aplikimi i dorëzuar në SEC emëroi Coinbase si kujdestar, që do të thotë se bursa e kriptomonedhave do të mbante Ethereum-in që mbështet nga aksionet e ETF. Nëse miratohet, fondi do të tregtohet në bursën Cboe BZX.


Google Lejon reklamat e lojërave lidhur me NFT

Google ka përditësuar politikën e saj të reklamimit të kriptomonedhave për të lejuar reklama të lojërave lidhur me NFT. Për sa kohë që reklamat nuk promovojnë lojërat e fatit, Google tani lejon promovimin e NFT-ve që lejojnë lojtarët të blejnë artikuj në lojë, si veshje virtuale për personazhet e një lojtari, armatimin ose armaturën e përdorur në një lojë për të përmirësuar përvojën e një përdoruesi.

Kraken zgjeron shërbimet e saj

Bursa amerikane Kraken po zgjeron shërbimet e saj në Mbretërinë e Bashkuar përmes Crypto Facilities Ltd., një kompani e blerë në vitin 2019. Crypto Facilities ofron derivate kriptomonedhash për investitorët institucionalë dhe tani po kërkon leje për të ofruar shërbime të ruajtjes së aseteve për një gamë më të gjerë klientësh. Kraken gjithashtu këtë javë njoftoj​mbështetjen për depozitat e PayPal në aplikacionin e tij celular në Mbretërinë e Bashkuar dhe Europë.

Themeluesi i Thodex dënohet me 11,196 vite burg

Faruk Fatih Özer, themeluesi i bursës së kriptove Thodex, është dënuar me 11,196 vite burg, së bashku me një gjobë gjyqësore prej 5 milion dollarësh. Thodex, dikur një bursë kryesore në Turqi, u mbyll papritur në prill 2021, duke lënë 400,000 klient me depozita të paarritshme që arrijnë në 2 miliard dollarë. Özer u arratis në Shqipëri, por u kap nga Interpoli gushtin e kaluar.

Teksasi pagoi miliona prodhues të Bitcoin

Prodhuesit e Bitcoin-eve në Teksas po ndalojnë përkohësisht operacionet për të lehtësuar krizën e energjisë në shtet. Një nga firmat më të mëdha të minierave, Riot Platforms, mori 31 milion dollarë kredi për energji nga Këshilli i Besueshmërisë Elektrike të Teksasit (ERCOT) në gusht për të rënë dakord për të reduktuar konsumin e energjisë. Kjo rrjedhë shtesë e të ardhurave kompenson ndjeshëm kostot e tyre të minierave, duke e pozicionuar Riot si një nga prodhuesit më ekonomik të Bitcoin-it në industrinë e kriptomonedhave.

Rregulla të reja do të vijnë për korporatat që zotërojnë asete dixhitale

Bordi i Standardeve të Kontabilitetit Financiar ka miratuar rregulla të reja të kontabilitetit për korporatat që mbajnë ose investojnë në asete dixhitale. Rregullat e reja, të vendosura të hyjnë në fuqi në vitin 2025, do t’u kërkojnë kompanive të raportojnë zotërimet e aseteve dixhitale në vlerën momentale të raportimit, dhe jo me vlerën historike, siç është standardi aktual. Një nga mbajtësit më të mëdhenj të korporatave të Bitcoin është Microstrategy i Michael Saylor, i cili e sheh këtë ndryshim si pozitiv, pasi në maj, CFO i saj Andrew Wang i shkroi FASB-së në mbështetje të propozimit origjinal.

Vendet e G20 marrin një njoftim për akomodimin e kriptomonedhave

Vendeve të G20 iu dha një listë veprimesh të propozuara për të akomoduar monedhat dixhitale. Masat kryesore të propozuara nga FMN dhe Bordi i Stabilitetit Financiar përfshijnë që aseteve dixhitale të mos u jepet statusi i monedhës zyrtare dhe as nuk duhet të përfshihen në zotërimet e bankës qendrore për shkak të rreziqeve të mundshme të destabilizimit. Propozimi thekson më tej trajtimin e qartë tatimor, bashkëpunimin ndërkombëtar dhe transparencën nga emetuesit globalë të monedhave të qëndrueshme për të mbrojtur përdoruesit dhe për të siguruar shlyerjen në kohë.

Posted under: News