Bitcoin ETF, qendra e vëmendjes këtë javë në botën e kriptomonedhave

Bitcoin ETF, qendra e vëmendjes këtë javë në botën e kriptomonedhave

Posted on October 23, 2023 by Vial

Ndjenja positive rreth Bitcoin ETF rrit luhatshmërinë e tregut të kriptomonedhave. Binance do të sjellë ndryshime në Evropë. SHBA rrit masat e saj ndaj aktivitetit të paligjshëm të shërbimeve të përzierjes së kriptomonedhave ndërsa tregu pret fondin e pare tregtueshëm të Bitcoin-it (Bitcoin ETF). Këto histori dhe më shumë, këtë javë në botën e kriptomonedhave.

Çmimi i Bitcoin-it arrin në 30,000 dollarë

Çmimi i Bitcoin arriti 30,000 dollarë dy herë këtë javë si pasojë e pritshmërive positive për fondin e pare të tregtueshëm (Bitcoin ETF). Edhe pse një raport i publikuar se një ETF ishte miratuar u tërhoq më vonë, disa pjesëmarrës të mëdhenj të tregut këtë javë shprehën besimin e tyre në një miratim eventual të Bitcoin ETF në SHBA.

Keqinformimi nga lajmet shkakton një humbje prej 100 milion dollarë

Gati 100 milion dollarë u likuiduan brenda një ore pasi raportet e gabuara rreth një ETF-i të miratuar të Bitcoin-it e çuan çmimin e monedhës në rritje pak para një korrigjim të nxituar. Postuar në X, llogaria e Cointelegraph postoi se SEC kishte miratuar një Bitcoin ETF, por ai raport doli të ishte i parakohshëm. Një hetim i brendshëm zbuloi se raporti u publikua përpara se të takohej me protokollin e mediave sociale të Cointelegraph dhe u bazua vetëm në një mesazh të pakonfirmuar në Telegram.

Treu i kriptomonedhave në pritje të Bitcoin ETF

Zyrtari kryesor ligjor i Coinbase, Paul Grewal tha se ka të ngjarë që SEC të miratojë një ETF së shpejti. Grewal theksoi faktin se rregullatori nuk mund të bllokonte Grayscale në gjykatë nga konvertimi i fondit të tij GBTC në një ETF. Banka e investimeve, JPMorgan konfirmoi në një raport për investitorët se ata presin një miratim të Bitcoin ETF përpara datës 10 janar, që është afati përfundimtar për aplikimet e Ark 21Shares. Një punonjës i brendshëm i BlackRock ETF Anthony Scaramucci shkoi edhe më tej, duke thënë se miratimi i ETF do të çojë çmimin e Bitcoin-it deri në 330,000 dollarë.

Kompanitë amerikane të kriptomonedhave janë emëruar në një padi për mashtrim me vlerë rreth 1 miliard dollarë

Prokurorët amerikanë kanë akuzuar tre firma të profilit të lartë të kriptomonedhave se kanë mashtruar investitorët prej më shumë se 1 miliard dollarë. Prokurorët thonë se bursa amerikan Gemini gënjeu klientët për rreziqet e një llogarie investimi që paguante norma të larta interesi në kripto. Genesis, një huadhënës i kriptomonedhave, dhe kompania e saj mëmë Digital Currency Group, të cilat ishin gjithashtu të përfshira në program, tani po përballen me akuza të rënda.

Binance do të bëjë ndryshime në shërbimet evropiane

Shërbimet e kartave të debitit Visa të Binance do të mbyllen për vendet Evropiane në dhjetor pasi emetuesi i kartës së Binance, Contis Financial Services do të ndalojë emetimin e kartës. Bursa e kriptomonedhave njoftoi gjithashtu se po prezanton partnerë të rinj fiat për të ofruar shërbime në euro pasi ofruesi evropian i Binance, Paysafe ndërpreu partneritetin me Binance në shtator.

SHBA godet aktivitet e përzierjes së kriptomonedhave

SHBA ka rritur masat e saj ndaj aktivitetit të paligjshëm të shërbimeve të përzierjes së kriptomonedhave. Departamenti i Thesarit po planifikon të detyrojë më shumë transparencë në tregtitë që kalojnë përmes shërbimeve të përzierjes së kriptomonedhave për të luftuar pastrimin e parave dhe rreziqet e sigurisë kombëtare duke frenuar përdorimin e aseteve dixhitale për financimin e grupeve të sanksionuara si Hamasi.

Ferrari pranon pagesa përmes kriptomonedhave në SHBA

Ferrari pranon pagesa me kriptomonedha për makinat e saj luksoze në SHBA dhe synon ta shtrijë atë plan në Evropë. Ferrari tha se vendimi erdhi si përgjigje ndaj kërkesës nga tregu dhe kërkesave nga tregtarët pasi shumë nga klientët e saj kanë investuar në kriptomonedha. Klientët mund të përdorin Bitcoin, USDC dhe Ethereum për të blerë makina.

Posted under: News