Section Title

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, pra çka mund të ndodh nëse SHBA-ja falimenton? Edhe me stabilitetin ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e kontrollit rregullator i cili po i rrit edhe vështirësinë e operimit ...

Çfarë po ndodh me Ledger?

Ledger hodhi një “bombë” që i vuri flakën botës së kriptomonedhave e cila lidhej me prezantimin e funksionalitetit te tyre te ri, Ledger Recover. Kompania po ofron një mundësi për të ndarë çelësat privatë me institucione ...

Ethereum në 1,400 dollarë apo 2,400 dollarë, cili çmim do të arrihet i pari?

MOHIM PËRGJEGJËSIE: Jo këshillë financiare ose investimi. Çdo vendim i lidhur me investimet që merrni është përgjegjësia juaj. Analiza e çmimit Ethereum tani është vazhdimisht duke kapur nivelet më të ulëta, shenjë ...

Si të ruani asetet tuaja nga kolapsi i bankave

Rënia e fundit e bankave rajonale dhe bankave të profilit të lartë kanë ngjallur shqetësime të reja në lidhje me cenueshmërinë e sistemit financiar global. Varësia jonë nga bankat për të menaxhuar paratë dhe pagesat na ...

Çfarë është Metamask dhe si funksionon ai?

MetaMask është një nga portofolet kryesore në botën e kriptomonedhave dhe mbështetet në integrimin me shfletuesit dhe dizajnin e mirë për të shërbyer si një nga portat kryesore që na mundëson lidhjen me botën e Web3, ...

Raporti rreth industrisë së kriptomonedhave për tremujorin e parë të vitit 2023

Ky vit solli fillime të reja, pasi tregu i kriptomonedhave u zgjua nga letargjia e vitit 2022, duke u rritur rreth 48.9%. Kapitali total i tregut u rrit nga 831.8 miliard dollarësh më 1 janar 2023 në 1.238 trilion ...

Çfarë është një kripto launchpad dhe si funksionon ai?

Me adoptimin në rritje të kriptomonedhave në mbarë botën shtohen edhe platformat e reja për mbledhjen e fondeve (Launchpad). Platformat për të rritur fondet i lejojnë investitorët e kriptove të zbulojnë dhe investojnë në ...

Çfarë është përmirësimi i Ethereum, Shanghai (Shapella)?

Përmirësimi Shanghai i Ethereum është padyshim një nga ngjarjet më të rëndësishme në industrinë e kriptove në 2023. Siç e dimë, rrjeti ka dy shtresa: shtresën e ekzekutimit dhe shtresën e konsensusit. E para dikur ishte ...

Çfarë është ruajtja e decentralizuar e të dhënave dhe si funksionon ajo?

Bizneset përballen me disa probleme gjatë ruajtjes së të dhënave. Ka probleme të mëdha teknike dhe kostoje në shkallëzimin e infrastrukturës. Duhet gjithashtu të merret me probleme komplekse në përputhshmërinë dhe ...