Section Title

Studimi/ Ju shpëton nga rreziku i sëmundjeve kardiovaskulare dhe rrit jetëgjatësinë, ja sa hapa duhet të bëni në ditë

Në prag të Lojërave Olimpike të Tokios 1964, drejtuesit e marketingut në Japoni hodhën idenë për ecjen për 10,000 hapa në ditë si pjesë e një fushate për të promovuar një matës të ri të hapave. Që atëherë, ai është...

Studimi: Ecni 5000 hapa në ditë, mjaftueshëm për të qëndruar të shëndetshëm

Prej kohësh është thënë se 10,000 hapa në ditë është numri magjik që ju nevojitet për të qëndruar në formë dhe të shëndetshëm, por një studim i ri tregon se edhe më pak se 5,000 mund të jenë të mjaftueshëm për të parë...

Të përshkruarit 10 milje në ditë: Mënyra e shkëlqyer për të përmirësuar shëndetin fizik dhe mendor

Ecja ka përfitime të shumta shëndetësore të vërtetuara shkencërisht. Të ecurit deri në 10 milje çdo ditë do të çojë në përmirësime thelbësore në shëndetin tuaj kardiovaskular dhe mirëqenien psikologjike. Të ecurit është...

Përfitimet e fillimit të ditës me një ecje

Sapo zgjoheni në mëngjes, ecja mund të mos jetë prioriteti juaj i parë. Por, fillimi i ditës me një ecje mund t’i ofrojë trupit një sërë përfitimesh shëndetësore. 1. Rrit energjinë tuaj Fillimi i ditës me një ecje mund...

5 këshilla për të qenë më të shëndetshëm

Të qenit më të shëndetshëm do të thotë të bësh zgjedhjet e duhura, shumë nga të cilat janë në duart e gjithsecilit prej nesh. Mosha, historia familjare dhe gjenetike mund të ndikojnë në shëndetin e gjithsecilit duke e...

5 këshilla për tu kujdesur për shëndetin e zemrës

Shëndeti zemrës varet drejtpërdrejt nga mënyra dhe stili ynë i jetesës, i cili duhet të përfshijë aktivitete fizike dhe ushqime të shëndetshme në rutinën tonë të përditshme. Orët e zgjatura në punë na detyrojnë të...